TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

25.8.09

CINCIN JARI KAKI KU DI MUKA MU

Elo again 4 d 2nd time of the day.. Huhuhu.. Juz nak update ttg buka pose.. Ktorg buka pose xramai pon.. Tapi org tetap tersangat la happy.. Org, Cha, Tuan, Boy Sengalicious n konco2 dia berbuka pose skali dgn ktorg. Yg ln juz cudn't make it coz dah ada perancangan ln. It's ok.. Xkisah..

Niway, back to our event.. Mase buke pose tu, sorg dak civil ni bace doa. Laju lah bebenor bacanye.. Lapo pny pasal la katakan.. Sabo je la.. Ktorg pon makan dlm keadaan aman damai. Tp ny yg org musykil, azan maghrib tadi agk awal kot. Mcm buke pose kat Subang lak.. Hahaha..

Pas dah buke pose, dtg le c Boy ni ke meja ktorg.. "Leh nak amik ni?" Dia tunjuk kat Cha pny bebola ketam.. Cha pon bg le dgn penuh syahdu nye.. Huhuhu.. Pastu Boy p sambar "Big Apple" Tuan lak.. Adoiyaii.. Mmg xkenyang tol dak sorg tuu.. Sabo je la..

Then, sementara tgu Cha habis makan (Cha kan makan penuh kesopanan n kesusilaan), ktorg borak2 la.. Ty la kat Tuan sape lect dia utk class Comm yg dia nk attend mlm ni. Dia ckp la class Cik ******. [Name dirahsiekan atas sebab musabab xnak kasi Tuan kne bar dari final exam KEH215 - Eh, dah tukar code rasenye.. Huhuhu..] Pastu Cha kata, eh bukan la, dah "Puan ******" kot.

Dgn penuh ketenangan Tuan balas, "Xde pon cincin kat jari dia". Maka dari situ, tercipta la 1 citer lawak n penuh dgn angan2 kosong ktorg "CINCIN JARI KAKI KU DI MUKA MU". Ktorg kata la kat Tuan, ala xsmestinye xpakai cincin dia xkahwin. Maybe suami dia kasi rantai ke, gelang ke.. Ne le kte tau kan..

Then tb2, Cha kata nnt dia kahwin dia nk gelang. Org pon ckp same gak. Sbb mcm cincin ni, common sgt. Sume org pon pakai.. Tapi, Tuan ttp berkeras gak. Tuan ckp if dia nak kasi kat wife dia nnt, dia still nak kasi cincin.. Tp pakai kat jari kaki. Lg la unik, kan?? [Mmg tak la!!] Senget pny Tuan!!

Cha kata le, "Wat pe kasi if bukan bolah nmpk ms pkai". Pastu org btau la rasionale nye. Tuan wat cmtu utk Tuan (sbgi suami) je tgk. Bkn utk tatapan umum. Hmm.. Tuan pon stuju..

Dlm pada dok mepek tu, smpat gak ni nak tambah creativity. Since org n Cha pny pilihan is gelang, agk senang le nak tunjuk2 bile salam. Tp bakal isteri Tuan nnt, mmg tak leh nmpk le kan.. Sbb pakai kat kaki. So Tuan wat la aksi bakal isteri dia nk salam dgn dia. [Siap angkat kaki2 lg.. Xleh blah.. Ketawa n aksi ni hanya leh dinikmati n ditatap pada ketika itu je.. Bl dah di citer cmni, kureng skit feel nye.. Huhuhu..] Tapi serious!! Mmg mbuak2 idea ktorg ms lps buke pose tuu.

Sblm buke pose td, mcm kapal nak masuk dock dah.. Ni dah lps bbuke, trus energetic!! Sabo je la.. Mepek tol la.. Smpi gelak td pny le xmau2.. If pakcik pengawal td xbuke pose, rasenye ktorg mmg dah kne sergah n usir kua dr LS tuu.. Hahaha..

Seriously org ckp, wpon xramai yg ada, org sgt2 happy bbuke pose ri ni. Niway, I've learnt a lesson from this event. ~ Xyah la nak terlalu mengharap pd sesuatu yg kte tau kte xleh dpt. Sdgkn pe yg kte cube dptkn tu, smkin lama smkin jauh dr kte. ~

P/S: Cha n Tuan, really had a great time with u guys. Insya'Allah, pjg umo kte jmp lagi ye..

CHIEF

2 comments:

  1. "Xyah la nak terlalu mengharap pd sesuatu yg kte tau kte xleh dpt." ayat akak ni, dpat ape kak? cincin kaki ke? wa3..

    ReplyDelete
  2. HAHAHAHA.. OIT CHA.. PERLI KE?? TU TUAN JE EK.. KAK XMAEN EK.. HAHAHA.. XDE, MENDE LAIN.. KAK SORG JE YG PHM.. HUHUHU..

    ReplyDelete

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE