TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

13.8.09

Sanggup kah??

Alahai.. Letihnye.. Dah le semalam tdo kol 3am. Awl pagi dah kne bangun. Kne basuh baju lagi, kemas bilik lagi, ajar Amir ngaji lagi, anta Amir p skolah lagi, running errands here n there lagi, masak utk bbuka lagi.. Waahhhh.. Penat sgt2 ri ni.. Smpt tdo 15 minit je, smntara tgu nak tgk Biggest Loser on Hallmark.

Pastu, malam lps bbuke, time utk ajar Amir maths. Oh my goodness.. Org pon xtau le, npe org tsgt 'hangin' mlm ni.. Skali ajo ok lg. Masuk 2 kali, ajo xpaham2 gak, mule la nak menengking je.. Kesabaran org trus hilang.. [Ya Allah.. Npe lah hamba Mu ini tak reti nak bsabar?? Kau tunjuk kan lah pada diriku erti sebenar kesabaran..]

Org ni mmg xde potensi nk jd cikgu ke pensyarah ke.. Ye la, ne x nye.. Skali murid ty, org jwb. Kali ke2 ty, suare naik.. Kali ke3 ty, tgn lak naik.. Aduhai.. [Hello Shazwani!! Ne de org baru belajar, xwat salah..?? U were the same back then.. U kept asking the same questions repeatedly n u kept making same mistakes again n again.. Learn sometg la wehhh!!]

Pas org dah habih ngajo Amir, org ty kat dia..
"Esok wat homework, kne Kak jerit2 cmni lg ke??"
"Tak yah.."
"Tak yah ke tak mau??"
"Tak mau.."
Dlm aty org ckp "So, learn la fr ur mistakes!!"
[Shazwani.. Cummon la.. He's a 13y.o.-to-be boy.. What do u expect?? When u were 13, were u so perfect?? Did u noe everything?? Wake up la!! He's trying his best to digest all the knowledge u r feeding him.. Let him swallow 1 by 1. U can't expect him to be clever in a blink of an eye!! Please be realistic k..]

Hmm.. Bkn je ms ajo Maths dia kne marah.. Ms ajor ngaji pon dia kne tadah telinga gak.. (Cian dak sorg tu.) Tu lom org kua kan rotan. Mmg dia kne paksa sungguh2 la time ngaji tuu.. Dia bkn xknl huruf, tp nye, dia take for granted. Sambilewa je.. "Aa" dia sebut "Ii", vice-versa. Dia maen ikut dan je.. Kadang2 geram tol!! Org time ngaji, xdele byk mulut sgt mcm time org ajo Maths. Time ngaji, org cume naikkan nada suare kalo dia salah. Dia tau le, yg dia kne ulang d whole surah balik.. Hahaha.. Kejam tol!! Tp is for his own good..

Alhamdulillah.. Skrg ni, setelah masuk 2bulan org ajar dia ngaji, dia dah leh hafal 10 doa harian, 3 Qul, Sifat 20, Rukun Islam-Iman, Nama 25 Rasul, Nama 10 Malaikat. Org berdoa agr Allah berikan org kekuatan utk ajar dia dgn lebih dalam ilmu agama n agar Allah buka pintu aty dia utk trime sume ilmu yg org curahkan ni.. Insya'Allah..

Sanggupkah org bertahan smpi hujung tahun?? Masih akan ada lagikah kesabaran dlm diri org by d year ends??

[Shaz.. Hope that your inferno that's burning deep within u, will be tamed by sunrise.. Always remember.. Respect for others will bring us full measure of respect.]

CHIEF

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE