TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

26.9.09

INA + HAFIZUDDIN = WEDDING 250909

Hari n saat yg org tgu slma hampir 4 bulan, akhirnye kunjung tiba. D sambut pula dgn kemeriahan Syawal yg mulia.

Bersempena dgn hari raya ke-6, Haslina@Ina tlh selamat dinikahkan dgn pasangan hidup nye Hafizuddin. Majlis akad nikah telah disempurnakan d Masjid Selekoh. Rombongan pengantin lelaki n perempuan telah bersama2 memeriahkan majlis yg penuh kesederhanaan itu. Majlis yg berlangsung selepas solat Asar itu berakhir setelah Hafizuddin berjaya melafazkan akad nye. Dgn itu, secara rasminye Ina menjadi isteri yg sah kpd Hafizuddin.


Org brase sgt happy n over-joyed setelah Ina secara rasminye menjadi isteri Hafizuddin. Wpon org tak tau pe sbnrnye prasaan Ina, tp org pasti yg kembarnye Shima dpt merungkai segala gelora d aty Ina.

Ssguhnye bkn mudah bg Shima utk melepaskan adik kembarnye yg dah 25 tahun hidup bersama dgn nye, makan sepinggan, tidur sebantal [metaphore]. Shima gak tak mungkin akn mahu melihat adk kembarnye tak hidup bahagia. Dia ssguhnye akn sentiase mdoakn kebahagiaan Ina wpon d mana Ina berada.

Bg org, yg dah 7 tahun knl Ina (lbh lama dr Hafizuddin knl Ina), gak ada rase pilu d aty. Bkn nye sbb org cmburu atau xnak tgk Ina bahagia, tp sbb pshabatan yg kami bina ini terlalu kukuh hinggakan org tak dpt menahan rase sebak bl Ina dh rasmi jd hak mutlak Hafizuddin. Org n geng2 org tak dpt lg dah nak "huha2" dgn Ina. Al-maklum la, status Ina dah lain dah. Kne gak ktorg jg air muke kwn ktorg.. Huhu.. Tp, tu tak bmakne org akn lupekan Ina. Skali dia dah jd kwn org, slame2 nye la name Ina akn tpahat dlm sanubari org.

Majlis kenduri Ina berlangsung dgn jayanye pd 26 Sept. Ramai tetamu yg telah memeriahkan majlis. Dari pagi lg family Ina dah sibuk. Yg pacak bunga manggar, yg berulang2 jerang air, yg melayan tetamu, yg mem"vacum" carpet.. Mak andam Ina smpai dlm kol 11 pagi. Kegembiraan terserlah d wajah Ina ms dia sdg disolek. Mesti dia bdebar2. Mane tak nye, makan pe pon tak breakfast nye, tp membuang dah 3 kali. Nervous.. Mcm nk p interview lak.




Kemeriahan majlis Ina n Hafizuddin turut diserikan lg dgn kehadiran sedare mare, sahabat handai, rakan taulan esp kami GENG MAFIA. Namun begitu, Kak Mas n Anim tak dpt dtg ats sbb2 peribadi. Huzai, Zu, Sharimie, Zi, Kak Yana besar n partner pon dtg gak. Hopefully kehadiran kami telah menggembirakan aty Ina. Itu je la yg tdaya kami beri sbg sahabat.


Ina..

Skrg ko dah jd isteri org. Ko dah tak leh nak berperwatakan spt ktorg dah. Ko dah kne jd lebey dewasa.

Kalo ko nk p ne2 pon, ko kne minta izin suami ko. So, kemungkinan besar kte dah tak dpt le nak p lepak2 same2 dah. Ko kne utamakan family ko skrg.

Yg plg penting, ko dah tak leh nak bgn2 lewat dah. Tarikh sblm 25 Sept 09, leh le ko nk wat sesuke aty. Tp lps tarikh tu, ko dah terikat dgn 1 pjanjian yg menentukan kebahagiaan ko d akhirat kelak.

So, aku harap ko akan mjadi isteri yg solehah, btanggungjawab n sntsa ada d sisi suami ko saat dia perlukan ko. Ssguhnye, skrg ni "syurga" ko tletak d bwh telapak kaki suami ko.

Hargailah family baru ko spt mana ko hargai family ko. Aku cume dpt mberi nasihat n kata smgat je kat ko. Yg lain tpulng le kat ko.

Walau pe pon, aku mewakili geng kte nak ucap SELAMAT PENGANTIN BARU kpd ko n Hafizuddin. Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat. Layarilah bahtera kalian dgn berkat n redha Allah serta restu keluarga. Insya'Allah, kalian akn mjalani hidup rumahtangga yg aman dan sentosa.

Shaz


p/s: Jalankan tanggunjawab ko sbg isteri solehah ye..

CHIEF

2 comments:

  1. thanx shaz..
    tb2 aku terharu smpi nk nangis..
    huhu..
    thanx kp sume yg hadir n kpd yg mendoakn kebahagiaan kami..
    luv u all..

    ReplyDelete
  2. XMO INA.. XMO NANGIS2.. PENGANTIN BARU NE LEH NANGIS2. HUHUHU.. LG LAK,IF KO NANGIS AKU NANGIS SKALI KANG.. IF KO NANGIS, ADA GAK ORG TLG PUJOK.. KALO AKU NANGIS, SAPE NK PUJOK?? HUHUHU..

    ReplyDelete

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE