TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

15.10.09

Meniti Hari

Selagi kte dberi ksmptan bnyawa hari demi hari, kte jg sbnrnye dberi pluang mgubah diri kte. Tp kte lgsg tak t'pk sumenye tu. Biasenye pon, kte t'pk bl sumenye dah tlmbt n xdpt nk ubh pe2 dah..

Org slalu pk.. Npe ye org ni slalu btndak d luar dugaan?? Mesty insan2 yg xknl org akn ttny2 pe yg org mksudkn.. Ok la, nk sng cte, cmni le.. Org usually wat yg org lain tak nak n tak pernah nak wat...

Cnth nye..
1. Dok dlm keta pon leh senyum sorg2 n siap ckp sorg2 seolah2 ada org dok communicate dgn org..
2. Kalo jln sorg2 kat ne2 pon, mesty nye la nk kne mbebel or ngomel sorg2.
3. If tgh ngemas bilik n tb2 tjmpa smtg yg dh lama xtgk, tb2 sume keje akn thenti.
4. Ms kemas brg2 or ator brg2, biasenye akn ada BREAKDOWN if tjmpa smtg yg related dgn smtg else dlm bilik yg org kemas tu, yg akn mgakibatkan org ransack d whole bilik.
5. If org marah kat sm1 (esp kwn2), mrh org cume btahan 10min je kot, pastu dah ok. (seolah2 org lupe yg org dah marah kat dia)
6. Tp jgn kalo org marah kat org yg org syg.. Mmg agk lama gak le nak pulih kpd keadaan biase.
7. Org ni kalo tgh drive, jgn le ada yg dok bising2 n ckp kuat2 dlm keta. Coz org sgt tak suke n akn mganggu concentration org!!
8. If org syg smtg, n tpakse buang mende tu, org akn say SORRY n THANK d thg sblm org buang nye.
9. Org ni sgt le tak suke pkai bedak muka, sjk zmn skolah smpi le skrg. Org slalu bg alasan, if pakai pon, xsmpt kua umh dah hlg bedak nye.. So ksmpulannye akn mgakibatkan pmbaziran. Jd xyah le pakai.. Wawawa..
10. If tgh2 mlm atau tgh2 pg, if org tb2 dpt idea nk luahkn smtg, org akn trus buka laptop n menaip kat blog ni. (sbb kat cni je la tmpt org nk luah prasaan semahu2nye)

Haa.. Ni le tabiat2 org yg susah sgt org nk ubah.. Kata omputih "Old habits die hard!" Looks like it's rather rite.. Tp back then I used to have this habit of biting fingernails. Alhamdulillah skrg dah tak dah.. So, sbnrnye dlm diri tu yg dah kne tanam sifat nak brubah. If tak, smpi bl pon mmg tak akn n tak nak berubah nye..

Evtg is gonna start within me. I must have the courage n strength to chage for better. Even without anyone's support, I'm sure that Allah will always support me no matter what happens. Insya'Allah..

CHIEF

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE