TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

22.12.09

BAHAGIA NYE DIRIKU HARI INI..

On dis very day, org dah janji nk tlg sorg kwn org ni.. Dia minta tlg bawa ke 1 tmpt d island. So org pon xkisah le, bawa je la. Asal nye, dia patot bw kwn skali, tp kwn nye xsempat nk lik dr kg utk join d appointment tuu.. So at last, only org n dia je la p..

Mlm sblmnye dia suh org amik dia kol 1030am. Pastu org btau le kat dia yg org akn amik dia kol 11am. Coz appointment nye kol 12pm, wat pe nk p tcongok awal2.

So, spt yg djanjikan org smpi d dpn umah dia kol 1050am. Mujo dia dah siap. Kalo x, mau org ngamuk gak kat situ.. Hehehe.. Ktorg pon grak le kol 11am. Since tmpt yg nk d tuju tu d island, so org xnk le take risk grak lmbt.. Juz in case bridge jammed ke pe ke.. By d time we reach USM, it was abt 1110am. Sah2 le byk lg ms nk smpi ke kol 12pm tuu..

Oleh itu, ktorg pon lepak le umah Nani. Tp org xdele jmput dia masuk coz umah bselerak. Ye le, ne x nye.. Mami n mamu dok sibuk nk siapkan baju2 yg kwn2 tempah utk knduri, occassions, etc. Pastu org pon ajk le dia pusing umah tgk pokok2 buah yg ada. Hehehe.. Mcm tourist guide la lak.. Then dia p dok ats buai d luar umah tuu..

Org masuk jap dlm umah, smbg dgn cozins org. [Slambe je leh biar tetamu kat luar umah, org masuk dlm.. Hampeh tol!!] Mami pon tb2 suh ajk dia masuk. Org pon dgn slmbe kata "Kmu masuk nnt, jgn pengsan lak. Dorg buka kilang jahit pakaian." Dia pon dgn rela aty masuk n duduk. Klako pon ada gak. Mujo mamu n mami x ty sape dia tuu.. Kalo x, jenuh lak org nk jwb. N fortunately, my parents pon dah pernah jmp n ckp2 dgn dia. So if anything shud happen, at least they've known who I've befriending.

Ms 30minit tu, blalu tsgt lah lama.. Org pon xphm nape.. [Time tuu mcm phm2 he org mmg nk lame2..] Huhuhu.. S soon s d clock struck 1145am, ktorg trus grak ke tmpt yg d tuju. Tmpt nye area2 CC Glugor tu je.. So, jalan kaki je laa.. Smpi nye d tmpt tu, dia pon naek ats, then org pon lik umah Nani.. Sbb nye takut lama lak appointment dia tuu.. Smpt gak le org maen FV, FI n FishV. Dlm kol 1240, dia call ckp dah settle. Org suh dia lik umah Nani. Mujo dia tau jln balik. Hahaha..

Sah2 le masa kat umah Nani org buka tudung nk keringkan rambut. So, org pon klam kabut le cari tudung n sume2. Smpi tlupe kat ne org letak tudung. Adoiyaii.. Mujo sempat.. Kalo x, kantoi sia2 je.. Then ms dia dah smpi, org pon hidangkan le air teh kat dia. Dgn seketul kuih raye. Hahaha.. Cian diaa..

Then ktorg tros le grak balik. Ms otw lik tu, ktorg sembang le skit2.. Org pon tb2 ckp nk benti utk beli lunch dulu.. Dia ckp xkisah.. Pastu skali tb2 dia ckp, "Alg2 nk mkn, mkn je la kat sna.." Org mcm tkjut.. Biaq betoi!! Xdele, dia sblm ni ada pernah ckp smtg kat org yg myebabkn org xde prnh lgsg ada intention nk kua mkn b2-2an je dgn dia. Tp ni dah tbalik lak..

Since dia sndri yg ajk n bkn org yg paksa, org pon xkisah le.. Ktorg pon smpi le kat kedai mkn tu utk lunch. Dia p amik mknan n org jaga meja. Pastu giliran org lak. N yg klakar tu, xsgka lak dia tgu nk mkn skali dgn org. Hehehe.. [Org ni agk kekok gak le kalo nk kua b2-2 dgn bkn kaum sjenis nii.. Mkn pon tb2 jd xknyg.. Bkn nk cover2, tp ntah le.. Org utara ckp "mengkelan"..]

Pas mkn sume2, tgh dok minum air, alih2 dia tpndang ssorg yg dia knl [bkn awex dia le yg penting nye..]. Org rase dia smmg nye dah agk glabah.. Org wat dunno je la coz org mmg xknl pon insan tuu. Wat muke xbsalah je laa.. Hahaha.. Aft dat, ktorg pon grak le. Org anto dia lik umh b4 I went back 2 Jawi..

I felt extremely happy sgt ri ni!! Ye la.. Dah le dpt kua dgn insan yg org syg dlm diam (n dia still x tau..), dpt lak lunch 2-2 je dgn dia.. Org terase happy tak terkata sgt ri tu.. N org sgt lah tau yg detik2 cmtu ssguhnye tak akan dpt blaku smule.. Org akan igt tarikh ni smpi bl2..

22nd DECEMBER 2009.. A date for a special date..

CHIEF

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE