TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

21.2.10

KERANA FARIS ~ HAPPY 21ST BIRTHDAY

21st February 2010!!

Inilah tarikh yg org tunggu2 dlm bulan ni. Jenuh gak nk tunggu date ni dtg. Tp nye, disebalik kejadian menunggu tarikh ni, ada gak scene2 tsembunyi d sana sini.. Ngeh3!!

Blkg tabir la dulu ekk..

16 Feb 2010
Org p HQ IKRAM nk pulangkan pendrive Faris n skaligus bincang dgn Amin. Amin STOJO!! Tp org xbtau pon kat Faris.. [laaa.. kata nk wat surprise.. xsurprise le kalo btau Faris, iye idak??]

17, 18, 19, 20, 21 Feb 2010
Org ni btgkus lumus siapkan present yg org nk kasi kat Faris.. Hahaha.. Mende yg org nk kasi tu, sbnrnye leh siap dlm ms 2 hari je, tp nye bl dah wat keje dpn tenet, [siap nk layan dak2 ni komen kat gmbo2 Kembara 12, PSK Jemputan, mau bjela2..] mmg xdpt nk siap keje2 org..

19 Feb 2010
Org wat announcement kat msg FB. Inform kat makhluk2 yg terlibat. Then ada le respon2 yg pelbagai. Reaksi org pon pelbagai time tuu.. [ye la, agk susah nk get people 2 commit 2 such xtvts online..]

20 Feb 2010
I was so devastated bl org bace thread reply kat FB tuu in d morning.. Dtg sndri dpd tuan empunye nk kne surprise. Dia ckp xley p, coz ada byk keje.. Org cume diam je.. Xbalas pon.. Sbb sgt sedey.. Tp org t'pk gak, xelok if org nk force dia utk p since dia tol2 kata yg dia ada keje.. [tp.. ye la.. ne x nye, dah plan sume2.. siap Kam dah stuju nk drive - makne nye akn p 2 keta - alih2 tak jadi.. Afiq lak dah excited tahap dewa.. siap suh org tgu smpi dia tiba d Penang. - Azi Timin lg la, org 1st yg reply ckp nk p kat thread reply tuu..]

Then in d evening, org made up my mind. Org dah wat keputusan muktamad. I've finally decided 2 call d-RFC-surprise party OFF!! Yela, dah MAIN ROLE xley p, sia2 je la ktorg nk p. So, dgn berat aty org post le kat msg FB tuu.. Pastu, mmg byk la respons.. Mcm2 bunyi ada.. [trase cian d aty org kat dak2 yg iye2 nk p tuu.. tp apakan daya, xde rezeki kot nk pergi ramai2]

Org redha trime sume tohmahan n kemarahan [kalo ada] oleh "peserta2".. Xpele, org kne le jg aty sume pihak.. Adik2 ni mudah tsentuh aty.. Kte yg dah tua ni kne le pandai main peranan..

Mlm nye org kua dgn Azie p Mega, cari brg nk letak dlm beg yg org jahit tuu.. So, ktorg pon ronda2 le kat Mega sambil MENCARI & TERCARI.. Mujo jumpe yg bkenan. Senaskhah Al-Quran bsm terjemahannya. Smbil otw lik campus, org finally decide.. Org nk wat gak trip 2 RFC esok nye.. Coz Kam, Afiq n Azie dah excited, so org xsmpi aty nk kecewakan dorg. So org proceed le gak dgn niat asal org. Tp this time, p 1 keta je la.. Kbtln lak, Azie ckp dia jmp Sha (Chaol).. Org roger Sha n dia ckp dia nk join gak.. So, plan ON!!

21 Feb 2010
Org bangun awl pagi utk siapkan beg tuu.. Wawawa.. Leh lak lupe yg org x jahit lg bhgn tepi tuu.. Ngeh3!! Then bila dah complete, org trus msg Kam n Afiq. Suh dorg siap2 nk gerak.

Otw p RFC tu, ktorg dok bncg lg nii.. Nk beli kek kat ne, yg mcm ne.. Huhuhu.. [haishh.. mmg wat keje last minute tol ktorg nii..] Dah smpi kat RFC tu, ktorg pon beli laa.. Mmndgkan yg slalu belikan mknan tu Faris or Amin, org jd mcm tconpius kat counter tuu.. Dah tbiase dorg yg belikan.. Hahaha.. [tb2 rase syahdu je dorg xde.. mcm rase kekurangan n kehilangan..]

Ktorg pon mkn smbil merepek.. Biasele, habis sume org kne "dialog" dgn ktorg. Hahaha.. Lps mkn trus p RADIX BAKERY.. Beli kek utk Faris. Kek kat situ sume anggun2 belaka.. [maksudnye mcm specially made 4 ladies - colour sume ayu2 je.. bentuk pon same..] So, in d end ktorg beli kek Upin & Ipin. Mmg lawak la.. Sume dah dok glak2.

Dah settle bab cake, ktorg pon grak nk lik.. Pastu Kam lak dtg ILHAM nk wat KAD GERGASI. Singgah la Tesco lak, cari bahan. Alih2 xde.. Tros lik Penang. Smpi tu, trus p MEDU dkt HQ. Dah settle cari bahan, p amik barang2 nk lukis2 d umh Kam. Cdg nye nk p wat kat LS, tp TERNAMPAK la lak gerai kosong kat Tmn Hj. Mohd. Amin tuu.. Trus lepak n btungkus lumus kat sana. Mmg lawak tol!!

Dah siap nye, baru le ktorg grak ke HQ. Cian kat Upin & Ipin. Dah bpeloh2 dah dorg.. Tnpa berlengah lg [nk sdapkan ayt je tuu.. sbnrnye ada lengah lg.. siap stop beli air tebu kot.. hahaha..], ktorg menuju HQ dgn penuh debaran. DEBARAN?? Ye la, takot2 Faris xde d umah.. Naya la ktorg kalo cmtuu.. Eyy ape daa.. Kang dia lak yg wat surprise kat ktorg.. baru mau pdn muke ktorg.. Huhuhu.. Dlm pada ni pon dok plan xhabis2. Plan nye, bl smpi nnt, kek tu dah siap buka n bawa nek ats cmtu je..

PLOT HAMPIR KEMUNCAK!!!
Parking kat tmpt tsembunyi supaya xdpt dkesan HQ. Pastu siap meniti d tepi2 kaki 5 utk mengelak d detect HQ. Ms dok buka kek dr kotak tu, siap ada sorg budak kat umah ats ni dah nmpk kek tu.. "Ibu, ada Upin & Ipin kat bawah tuu.." Kuat kot dia jerit.. Malu pon ada gak le.. Then kne lalu dpn dak2 poli yg dok bkumpul wat mesyuarat kat dpn anjung tuu.. Adoiyaii..

Menaiki ank tangga tu, Afiq maen peranan. Dia yg kne persuade Faris utk kua.. Ktorg kne dok tepi2 tembok. Lame gak le Afiq dok pujok Faris supaye kua dari umah tuu..

DETIK KEMUNCAK!!
Afiq bjaya ajak Faris borak kat luar. Afiq pun sua je muke, ktorg pon trus nyanyi "Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan Faris Shamsudin.. allah selamatkan kamu.." Dlm pada ktorg dok nyanyi tu, Faris cube melepaskan diri dpd kua dari umah tu.. Tp Afiq n Kam bjaya tgkap dia.. [xtau le ats alasan pe dia cube melarikan diri..] Tp mmg nmpk le muke dia sgt berubah ms nmpk ktorg.. Tkejut ke?? Marah ke?? Tkedu ke??

Tp pe yg pntg, org sgt happy coz my PLAN B menjadi!! PLAN A dh awl2 terjun lombong, mujo plan B jd.. Hahaha.. Org rase le, ms tu org le yg plg happy.. Bkn nye Faris.. [xley blah tol.. org lain pny b'day, org lain yg over-joyed lak.. pelik tol!!]

Ktorg siap suh Faris wat ucapan.. Faris mcm sgt xley nk ckp.. Tharu ke?? Tsentuh ke?? Tkejut lg ke?? Cian org tgk dia.. Antara ayt yg org igt lg dia ckp td "Inilah kali pertama sy smbut cmni.." Org siyesly tahan nangis td.. [ye la, xnk la spoil mood b'day boy tgh happy] Dah siap ucapan, dia potong kek. [kali ni, ktorg dpt portion of d cake yg lebey besar.. coz less man more share.. huhuhu..] Melepak le ktorg kat depan umh dorg smbil makan2 n minum2. Jiran2 dorg yg turun sume tgk je gelagat ktorg dok party dpn umh tuu.. Adoiyaii.. [xpe.. at least ktorg yg pompuan ni xmasok umh bujang sepah tuu.. mau pengsan kalo masok.. wawawa..]

Klakor lak tgk sorg2 pny glagat.. Dgn Asraf memakai kain pelikat nye, Amin dgn berkopiah nye, Faris dgn muke kepenatan nye, Farhan dgn muke blurr aym nye, ktorg2 dgn muke penuh sngt n skit letih nye.. MEMANG BERBALOI-BALOI!!

Tp kan, org rase mcm my life was complete bl mende tu dah settle. So HAPPY sgt2.. It was more than what I've expected.. Dgn sume yg attend nye penuh sporting nye.. Sgt terase our bond is so strong!! Org xakan dpt rase mende ni, xakan dpt lalui mende ni, xakan dpt tempuhi mende ni, if org xde dlm IKRAM!!

Sblm balik, org kasi kat Faris hadiah personal dpd org.. Sebuah beg berisi senaskhah Al-Quran & terjemahan n sekeping kad comel [bkn KAD GERGASI yg mcm versi idea Kam]. Faris dok ats moto dia, smbil menatap ktorg berlalu dr situ, dgn ntah le pe prasaan dia.. Mybe still in shocked!! LAWAK LAWAK LAWAK!!

Msg 4 Faris:

Faris,

Sorry le kalo kehadiran kami mengejutkan kamu. Kami bkn pe, cume nk ceriakan kamu d hari bahagia kamu ni. Kami pon plan last2 minit cenggini.. Mujo menjadi.. Kalo x, kami le yg tkne surprise kamu.. Hahaha...

Org gak harap yg kamu tak terkilan dgn surprise yg x seberapa kami wat tu. Dgn lakonan mantap Afiq, meyakinkan lg suasana.. Org pon xde expect plan ni jadi begitu meriah. Siap dgn pelakon tmbahan yg bduyun2 turun dr tgkat ats ms kte smbut bday kamu.

Tp pe2 pon, org harap kamu dah enjoyed ur 21st bday wpon tpakse btgkus lumus siapkan report kamu n bjauhan dgn family kamu. Insya'Allah, ada kesempatan lain, kte kua mkn ramai2 ye..

Org gak harap, kamu sudi terima sedikit cenderahati pemberian org kat kamu. Xde pe yg org rase lebey bnilai n dpt org kasi kat kamu, slain hadiah tu.. Org ckup puas aty tgk kamu happy sgt td.

Kami nk kamu tahu, xde tmpt lain utk kte dlm kluarga ni, melainkan d aty msg2. Sntsa bsama slalu. Cayang kamu!!

Kak Shaz

CHIEF MAFIA

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE