TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

17.7.10

SALIANA SANUSI

SAPE EKK??


  • Anak Pakcik Sanusi n Makcik Esah.

  • Kakak kpd Aca, Zati & Ayin.

  • Adik kpd Abg & Kakak nye. (dah malu dah ni.. xtau sape name mereka~~)

  • Tunang & merangkap isteri (waktu tersiar nye post ni) Mohd. Huzaifah Bin Omar.

  • Lecturer Mechy d UTHM.

  • 1st Class Honours Bachelor of Engineering (Mechanical) holder.

  • Mantan S/U IKRAM sesi 2003-2004.


PE KAITAN NYE??


  • Sal adalah kawan baek org yg slalu ada dgn org thru my ups n downs.

  • Kami berkawan sejak Diploma d UiTMPP lg.

  • Kami yg tol2 fresh dak UiTMPP yg bkawan rapat dgn dia ialah Irma, Ina, Kak Mas & Anim.

  • Slain tu, Sal gak ada kwn2 rapat Mechy : Dedek, Nana, Ira, Bush & Lin.

  • Kami ley jd bestfrenz coz kami join 1 club yg smpi skrg ukhwah nye erat sesama ahli : IKRAM

  • Sal gak pernah stay over in my house mase Raye Aidilfitri 2005.

  • Sal kenal rapat dgn my family, both sides.

NAPE DGN DIA??



  • 10 Oct 2009 ri tu Sal bertunang. (2 days after my 25th birthday)

  • 17 July 2010 (skrg le kre nye) Sal SAH menjadi isteri Huzai.

  • 18 July 2010 majlis walimah Sal akn blangsung di umah family nye d Parit Kalong Gantong, Senggarang, Batu Pahat, Johor.

  • 23 July 2010 majlis berinai Sal d Klang, Selangor (ni umah family Huzai)

  • 24 July 2010 majlis walimah Huzai d Pelabuhan Klang, Selangor.


WHAT SAY YOU??


Mama..


D hari bahagia ko ni, aku dgn seikhlas aty nk btau yg aku really akn miss ko sgt2. Pas ni aku dah xley nk ngadu2 kat ko mcm yg aku slalu wat. Aku pon dah xley nk manja lebey2 dgn ko. Ko dah ada pemilik mutlak dah.


Tp aku nk ko tau, aku sikit pon xsedey (woi Shaz!! xyah tipu laa.. time kmu tulis post ni pon kmu dah nanges2.. xsedey konon.. cettt!!!) Ok la ma, aku tipu.. Ne ley aku tak sedey.. Mesty la sedey tahap dewa!! Huwaaaa~~ Tp xpe2, aku tabahkan aty.. Wpon aku tau aku dah xakn ley slalu dgn kawan baek aku, tp aku nk ko tau yg ko sntsa d aty aku.


Aku nk ko sntsa d samping Huzai thru his ups n downs mcm ko slalu dgn aku time2 aku cmtu. Aku sgt bersyukur coz ko hadir dlm hidop aku. Thanx a lot mama!!


Aku mendoakan ko n Huzai bahagia ke akhir hayat. Aku ssguhnye tak sabar nk tgu ank ko kua. Ank ko mesty comel mcm aku!! Hahaha~~ Aku nk jadikan dia mangsa aku yg ke-ntah brapa dah.. Aku nk wat dia ANAK ANGKAT aku gak.. Woot woot~~


CHIEF

2 comments:

  1. waahhh...sgt touching,,tp yg xble blah knape anak sal nk kena muke comel ko?xpayut tau...hahhahaha..anyway..sal..congrate on ur wedding...smoga bahagia selalu....

    ReplyDelete
  2. haha..br berkesempatan bc la shaz..memula sedey (of coz la sedey), tp bila masuk bab anak tu, aduhai..lawak2..hehe...doa2 kan la kami ni murah reaeki dpt baby cpt..amin..n thanks byk2 coz tlg ak n family on dat day..really appreciate it..hanya Allah sahaja yg dpt membalasnya..amin..

    ReplyDelete

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE