TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

27.1.11

INCENTIVE KE??

"Shawani~" itulah laungan yg biase org dgr kat opis org ni haa.. Adoii~~ Susah bebenor ke nk nyebut "Z" dlm name org which is suppose 2 be "Shazwani"!! Gosh~ [nak rehat2 lepas makan pon tak senang.. ada je suare2 bingit yg nak menikam2 gegendang ini.. ==']

Biase le.. Org ni, kalo org yg org tak suke pgil, ada je nk wat mcm2 mimik muke. Haishh~~ Dgn muke bkerut2 n muke tak pueh aty, org pon masok le ke dlm meetg room. Mr.Lim a.k.a. Project Manager suh duduk d kusi yg bsepah2 dlm bilik meetg tu.

"Awat pgil??" [mak aihh.. kurang ajo nye soalan kmu ni Wani!! tak reti nak sopan skit ke??] tb2 aty org bbisik. Org lak yg jd compius sbb tak pernah2 aty org ni jd 'alim', tb2 saat ni lak dok wat perangai cmtu.. Ok la, org tukar soln.. "Nape?" [pon kuang ajor gak.. tp elok skit le dpd yg sblm nye..]

"Company would like 2 give u some incentives for work performance." Org terfikir jap, 'kalo ko suruh aku sign contract, aku tak nak ek.. tp kalo betol2 nak kasi incentive sbb aku dah keje stgah mati, aku terima..'. Sambil mbelek kertas yg tertulis "Work Incentive: RM1**", org pastikan yg xde pktaan lain yg berunsur suruh org sign contract keje dgn deme~ ==' Pastu org pon sign le kat bhgn "Received by" tuu..

Actually, org mcm tkejut gak le.. Sbb nye, mcm xpcy je company yg Haji Bakhil cmni nk kasi incentive bagai~ Tu yg org was2 mula2.. Tp aty org ckp "Usnuzun skit kmu ni Wani.. Slalu sgt bprasangka kat org lain.. Bila le gamak nye kmu nk berubah ye??"

Mr.Lim siap ckp lg, jgn discuss dgn trainee2 yg lain nye. Sbb jumlah yg kami dpt sume blainan. So oeg angguk je la. Org pon mls nk bncang2 ttg RM dgn dak2 lain. Huhuhu~ Lps org kua, Mira lak masok, dia kua tsengih2. Pastu pgil lak musuh org masok. Lps je dia kua, tros dia ty kat Mira brp Mira dpt. Adoii~~ Org tsgt la nyampah. Haishh~ Pastu dorg ckp le b2. Org rase Mira dpt less dpd ktorg kot. Monyok smcm je lps musuh org tu btau btp yg dia dpt. Dri meja dia, dia ty org "Kak Shaz dpt brp?" Org hny senyum je dari jauh.

1stly org tak nk musuh org tau brp org dpt n 2ndly coz org dah ala2 janji dgn Mr.Lim tuu.. So mungkir janji tu kan dilarang d sisi agama. Hmm~ So tpaksa la org hipo n hiper skit. Hahaha~

So, d conclusion is dat, company ni xdele daif sgt. Masih lg mampu nk kasi skit cenderaty kat workers nye. Ok la tu.. Duit tu org nk kasi Ba RM50, Mak RM50 n org simpan d other rest. Huhuhu~

ALHAMDULILLAH~~ Rezeki dpd Allah.. (^_^)

Chief

2 comments:

  1. WOW!!!!SIMPAN LA UTK BABY CKIT...HEHE

    ReplyDelete
  2. xpe2.. ni smpn tuk ko n family dlu..
    nnt dh dpt keje tetap, dpt gaji, blnja mkn tau..
    hahaha.. ;p

    ReplyDelete

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE