TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

12.2.11

DUGAAN.. KE?

Lately, byk tol dugaan, ujian n cabaran yg Allah turunkan kat org. Allah mesty sayang sgt kat org kan?? Sbb tu Allah wat cmni.. :)

Org ni manusia biase. Bl2 masa pon ley wat silap. Stp masa pon ley tkhilaf. Mana2 detik pon ley sakiti org lain. Org minta maaf sgt2 kat sume..
~Org xdpt nk jadi Hamba yg beriman
~Org xdpt nk jadi Umat yg bertaqwa
~Org xdpt nk jadi anak yg solehah
~Org xdpt nk jadi sahabat yg sejati
~Org xdpt nk jadi ibu yg mithali [mungkin..]

Org gak xdpt nk puaskan aty sume org yg hadir dlm idop org. Itu smemang nye org tau. Sbb nye.. Org wat ni xkne, org wat tu org tu xpuas aty.. Pe lg org ley wat? Keje org asik nk jaga aty org lain je. Aty org ni, nk simpan kat pajak gantung ke? =="

Org bkn nk selfish tau. Tp itu le yg org rase slame ni. Org ni, asik dok jaga aty org lain je. Smpi prasaan org sndri kdg2 tbiar begitu je.. Sbb xnk org ni sentap, sbb xnk org tu sakit.. Tp kan, smpi bl ek?? Sume org akn ckp "SABAR".. Tp at certain point, SABAR org tu dah xwujud dah. Org slalu igt pesan bliaw.. Bliaw slalu suh org bersabar. Xkre le pe pon dugaan, slalu bliaw ingatkan org utk bsabar.

Smtimes tu, org mmg siyes rase tertekan.. Org kdg2 rase down sgt2. Org juga tak pernah lupa yg Allah sentiasa ada utk org. Allah slalu dgr rintihan org, menjadi saksi airmata org, menjadi penenang aty org..

Sguh Allah tu Maha Adil.. Allah hadirkan bliaw dlm idop org. N bliaw lah slalu jd mgsa utk dgr mslh2 org ni. Org rase sgt tak adil utk bliaw lalui sume ni, juz sbb org. Tak adil kan?? Haisshh~ Tp itu lah.. Allah tau yg org ni sgt perlu sm1 yg ley rely utk dgr mslh org. Sbb tsgt lah byk mslh org [mcm org je dlm dunia ni yg ada mslh~ =='], smpikan tpksa dibebankan kpd org lain lak.. Kmu, sy minta maaf sbb dah byk susahkan kmu.. Sy bsalah sgt~ Sy ri2 pon nyusahkan kmu dgn mslh sy. Xtau le smpi bl sy akn bebankan kmu dgn mslh2 sy ni.. Sy minta maaf..

Tp org rase ada hikmah sume ni berlaku. Coz org rase, bliaw pon dah xde sgt segan2 nk story mory hal dia kat org. Ktorg dah agk rapat. Tp xdele smpi nk story mory yg xspatot nye kan.. Sndri mau igt la~ Mgkin kami sng masok sbb kami ni lebey krg same je.. Lalui mslh yg same.

Niway, org sgt bsyukor ats sume dugaan n ujian yg melanda diri org. Sbb kalo xde sume ni, org tak akn tau sekuat mane diri org sbnr nye. Org gak tak ley nk nilai stabah ne aty org utk harungi sume ni. N most importantly, org tak akn tau yg masih ada org lain yg prihatin kat org. :)

Alhamdulillah~ Dugaan ni org terima dgn aty tbuka. Ya Allah, ssguh nye Kau dah tetapkan pe yg tbaik buat diriku sejak azali lg. Aku bsyukur krn Kau biar ku bhadapan dgn sume ini. Trima kasih ya Allah~

CHIEF

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE