TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

7.3.11

CINTA DALAM HATI

Org tak tau le lagu ni OST filem pe.. Tp pe yg org tau, ni adlh lagu tema series indon "Mutiara" d TV9 ms zaman org deg pt6.. Kot~ ^_^ Actually zaman ke udara nye series ni, org xde amik phatian sgt pon kat lagu tuu.. Org asyik sgt ikot jalan cerite nye.. TAPI!! Sejak belakangan ni, a'bila org dengor smule lagu ni, org rase syahdu sgt. Lagu ni mmg kne kat diri org!! Siyes.. Itulah yg org rase n alami selama ni.. Jom hayati jap lyrics nye..
mungkin ini memang jalan takdirku
mengagumi tanpa di cintai
tak mengapa bagiku
asal kau pun bahagia dalam hidupmu
dalam hidupmu
telah lama kupendam perasaan itu
menunggu hatimu menyambut diriku
tak mengapa bagiku
mencintaimu pun adalah bahagia untukku
bahagia untukku
ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu

meski ku tunggu hingga hujung waktuku
dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejap saja


Hmm~ Ini le pe yg org rase.. Antara org dan bliaw. Bliaw tak pernah tahu pe yg org rase thadap bliaw.. Sedey kan?? To me, I'd rather keep d feelings to myself. Org xnk d friendship that we've built for almost 3 years now, burnt into ash juz like that.. Bak kata pepatah Melayu 'kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa'.. Bkn sbb mulut lazer, tp sbb tsalah ckp..

Sbg sorg shbat, org kne jga aty bliaw. Org xley nk lukakan aty bliaw. Bkn nye XLEY, tp tak sampai aty nk luke kan aty bliaw.. Org bliaw happy je dgn idop bliaw.. Bliaw sonox bkawan dgn sume org. N org tau yg sume org pon suke bkawan dgn bliaw. Sbb bliaw ni easy-going person.

Pernah ada skali tu, ada sorg kwn org perangkap org dgn wat cter bkn2 ttg bliaw. Org smpi dah tahap nangis2 dah ni.. Skali nye, dpt tau yg kwn org ni cume bgurau dgn org. Dia kt dia nk tgk tahap syg org kat bliaw. Dah le org nk gugur jantung ri tu, biji mata pon mcm nk tcabut dok nangis, dia ley glak bguling2. Sgt sadis!! Itulah betapa syg nye org kat bliaw. Tp org skit pon xprnh btau bliaw. Org cuma ley pandang dri jauh je..

Mmg dah banyak org suh org yg mulakan.. Tp itu laa.. Ats dasar hormatkan persahabatan kami, org tak sanggup nk adakan conversation itu dgn bliaw. Dah byk kali org try nk utter d words kat bliaw, tp mmg tak terluah dpd mulut org. Lg lak, dia terlalu baek n almost near to perfect in my eyes. Lain org, lain pndangan nye. Dats what I see in bliaw. So, dat what makes me try to avoid him. Nk jauhkan diri dpd bliaw.

Tapi inilah keajaiban alam~ [wah.. mcm lagu Sailormoon lak~ ahaksss..] Atau lebey sedap kalo org ckp inilah ketentuan Allah.. Lg org nk jauhkan diri dpd bliaw, lg tu le Allah dekatkan diri bliaw dgn diri org. Lg mendalam org kenal bliaw. Lg byk kisah idop bliaw yg org tau. Lg susah org nk lupakan bliaw. Haishh~

Itulah.. "ku ingin kau tahu.. diriku di sini menanti dirimu.. meski ku tunggu hingga hujung waktu.." Tapi.. Nukilan ini hanya akan tinggal nukilan je laa.. Bliaw pon tak pernah sesekali mbace blog org ni.. So xdele org kisah sgt.. "Di hati ini hanya Tuhan yg tahu.. di hati ini aku rindu padamu.." itulah nyata nye!!

Yg org ley wat skrg, cuma rindu seorang sahabat yg mmg tak akan prnh btukar status itu krn itu mmg takdir buat diri org.. Org redha andai inilah ketetapan Allah utk org. Allah dah plan yg tbaek utk org.. Insya'Allah..

Kamu..
Sy tau yg sy tak pernah btau isi aty sy kat kmu.. Sy bkn tak brani, tp sy hormat cara kmu. Sy tak nak malukan kmu. Sy nak kmu capai cita2 kmu. Sy nk kmu cemerlang d masa depan. Sy nk kmu punya ketaqwaan yg tinggi kpd agama kmu. Sy nk kmu tuntut ilmu akhirat sbnyk mungkin utk bimbing kelurgamu kelak. Sy nk kmu jadi anak soleh. Sy xnk kmu conteng arang ke muka parents kmu. Sy nk kmu jd kmu smpi bila2. Sbb sy xnk kehilangan sahabat seistimewa kmu dlm idop sy. Sy nak ada 1 kmu je dlm idop sy. Krn kmu dah byk mengubah idop sy. Mmg itulah takdir Allah yg tlh mpertemukan kte. Utk kmu ubah idop sy kpd yg lebey baik. Terima kasih kmu~ Sy hargai sume pengorbanan kmu utk sy. Sy xdpt nk balas sume jasa n budi yg kmu tabur kpd sy. Hanya Allah je yg dpt hitung nye kelak. Sy gak tau yg sy tak dpt nk jaga kmu sebaik mungkin, so hanya kpd Allah sy bmohon agar kmu sentiasa d bawah lindungan n jagaan Yg Esa. Insya'Allah~ Ameen..

CHIEF

2 comments:

  1. CIAN CIK DONAT KAN.. SAKIT TEKAK.. NNT KAK DPTKAN UBT UTK RG KAN BATOK ANDA YE.. HEHEHE..

    ReplyDelete

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE