TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

18.7.11

THANK YOU ADIK2 SMKHZA!!

This time around org ada smtg nk share dgn sume. Spt yg sume sedia maklum, org baru je lik dpd menjalankan 1 prog motivasi. Org adlh 1-1 nye group yg dianggotai oleh sume peserta lelaki n fasi nye pompuan. Yg lain nye, group sume same jantina.

To be frank, group org xdele disaster or angels~ Tp nye dorg ni intermediate. Dorg ni outspoken n xdele malu2 or pasif. So agak senang le org nk communicate n convey msg kat dorg. Ada 2 form 1s, 1 form 3 & 2 form 5s: Saiful, Hafiz, Amer, Azim, Farez [brings me 2 dat thought~]

Slps 3 hari 2 malam itu, org nampak perubahan kat adik2 org. Wpon mungkin agen pengubah tu bkn diri org, mungkin fasi2 n uru2 yg lain, tp org still rase proud sgt kat dorg. Org trase syahdu sgt bl dorg smpi sedey2 n same2 bantu kwn dorg, dgr ckp org~ :'(

Andai ini titik permulaan yg kami harapkan akn terjadi, kami sgt bersyukur krn tak sia2 cuti semester dak2 IKRAM dikorbankan utk student SMK HZA. Tp andai Allah masih menguji keimanan & ketaqwaan kami, kami redha. Walau ape pon tjadi, kami tetap bmohon ke hadrat Maha Pencipta agar dibukakan pintu aty adk2 yg telah kami bimbing agar berubah ke jalan kebenaran. Agar sgale noda & kesalahan lampau akn terhapus dgn hadirnye kesucian aty yg ingin betol2 berubah ke arah kebaikan.

Insya'Allah sume nye akan Allah permudahkan dgn adanya usaha & tawakkal.

Org tersentuh dgn ayat2 yg terisi d ruang chat FB org smlm. Khas dpd Amer atau name sebenar nye Muzamir.

Terima Kasih kak syaz ,
kerna dh bantu saya serta membimbing saya ketika di Taman Negara Pulau Pinang ,
kini saya dh tahu, bagaimana cara untuk bergaul dengan rakan-rakan yang lain,
saya akan simpan semua nasihat serta pesanan dari kakak , , ,
saya dan rakan-rakan saya , x akan lupakan akak , , ,
kakak mmg best !
saya berharap kita dapat berjumpa lagi ,
ini adalah saya , , , , ,
-AMER 70_

Thank you Amer for the brief but meaningful msg. Kak pon tak akan lupekan adik2 kak.. Insya'Allah~


CHIEF

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE