TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

6.8.11

6 RAMADHAN 1432H

Ri ni mmg nekad tak nak bangun sahur.. [Oopsss... pe nk jd ni Shazwani haa??] Sbb nye nk tdo direct xnk tganggu time Subuh tuu.. [Senget!! ley lak ek cmtu??] Lps Subuh, qadho tdo lg. Smpi le kol 9am.

Bangun je Mak n Ba dah xde. Dah p lik Jawi. Ptg kol 4pm baru lik kot. Org tak ikot lik same sbb dah janji dgn dak2 IKRAM utk iftar mlm ni. Oleh itu, dgn penuh ringan nye tangan org ni, tlh drive p kedai menjual bahan2 wat kuih raye. Yay!! Konon nk try resipi yg Nunum kasi berkurun lama itu. :P

Tadi bgn je tdo, p selongkar oven, tgk resepi. Siap survey bahan2 yg xde lg. Dah wat list, smpi le kaki ke kedai tsebut. :) Beli pny beli, RM45.20 gak le.. Tp siap beli utk wat biskut yg next week pny skali. :D

Lik je, org buka resepi yg plg simple. Hahaha.. Biskut Milo!! Yeaahhh~ Sbb bahan2 nye plg mudah n senang org nk phm. So org pon ikot le step-by-step nye n btgkus-lumus nii.. Jenuh gak le nk pipe kan adunan tu. Mau sakit n bengkok2 gak le tgn nii.. Dah le salah beli corong sepasal, salah fitting lak tuu.. Dah biskut kua mcm ape ntah.. Mujo le pipe tu tb2 bocor n kne tukar lain, n fitting kali ni up skit. So dpt le yg lawa mata memandang pny bentuk~ Yay!!

~ ni yg salah fitting pny biskut ~

~ yg ni kte bakor je ~

~ ni biskut yg fitting nye betol ~
[nampak le rupe biskut or bunga skit]

Rse lega sgt bila dah siap wat biskut Awan Nano Milo ni.. Haa.. tu le name baru utk biskut milo ni.. Name ni bsempena adk2 org mengutuk biskut org yg kata nye mcm berserabut mcm rambut awan nano. Awan nano tu merujuk kpd sorg fasi ktorg yg join PSK SMV baru2 ni.. Hahaha.. Jgn mara ye Mustaqim~ V(^_^)V

Dgn rase senang aty nye, org bawa biskut ni ke campus utk buke pose. Yay!! Org mmg suke sgt bagi adk2 org makan esp yg ne org wat. [ni lebey krg mcm dorg ni jadi lab rat laa.. hahaha.. bapak jahat dowhh~ kang xpasal2 ada yg masuk spital.. hehehe.] Tp nye, still org nk kasi gak sikit kasi adk2 org merase. :)

Dlm kol 4.30pm org pon btolak le ke campus. Dlm kol 4.50pm smpi le sane. Org tros p solat Asar n tgu kat LS. Tgu pe?? Kan IKRAM@Jenjalan kembali!!! Ktorg dah plan p bazar Ramadhan Pauh Jaya ramai2. :) I LIKE!!! Dlm invitation FB tu, ada le dlm 40 org yg reply "ATTENDING". Sy sgt happy tgk kekuatan yg sedemikian. Itulah kekuatan 1st yg IKRAM ada ms 1st PSK. :)

~ geng jalan2 cari pasal @ bazar pauh indah ~
[inilah kekuatan family IKRAM pd 6.8.2011]

Kami sume berjalan secara berjemaah dari LS ke tapak pasar malam biase Taman Pauh Jaya. [ehh.. yeke name nye?? ala.. yg pntg yg dkt dgn SMK Taman Pauh Jaya tuu~] Asal nye suh dak2 boys jalan dulu, tp alih2 deme suh dak2 girls jalan dulu. [lantak kome le.. yg pntg smpi ke destinasi sudaa~]

~ wakil rakyat nk lawat kawasan ~
[yg baju biru tu bakal jd wakil rakyat HOTSPOT]

~ antara kaum ibu yg bjuang mbela hak ank2 tbiar ~
[tb2 la lak kann.. adoii~]

Dlm kol 7pm ktorg sume bkumpul smule dpn surau area2 bazar tuu. Pastu grak lik UiTM le. Kami tros menuju ke DM Kristal. Ye laa.. Kan DM skrg dah ley masok siswa siswi.. ==' [Haisshhh.. pe nk jadi ni.. sjk pentadbiran Dewi Dewa tu laa..] Tp ada gak bagus nye bl time nk buke pose cmni.. [bkn utk dating ye.. harap maklum!!]

Mase smpi je DM, azan Maghrib bkumandang!! Pastu Ash lantik sape ntah bace doa.. Makan le, pe lg!! DLm tgh dok mkn tu, org pon edarkan le biskut yg org wat tu.. Tp ada syarat nye.. Sorg ley amik 1 keping je.. Hahaha~ At d end of d session, org dpt lik bekas biskut tu dgn baki 4 kpg je. So kesimpulan nye, yg join Iftar IKRAM adalah seramai 58 org. Sbb nye, biskut yg org isi dlm bekas tu 62 kpg je. Heheheh..

Lps mkn sume2, yg bkn stay Kristal p solat d PI. Pastu msg2 beredar. Faris, Ash, Iman, Haikal, Munah, n ntah sape lg p Masjid Batu utk tarawikh. Org, Aziah, Teha n Tuan p Idaman cari Afiq!! Ri ni kan besday dia. Since org xde pe nk kasi, org beli Big Mac McD utk dia. Sambil org lain tgh khusyuk solat tarawikh, ktorg dok kat padang bola Idaman tu, lepak2 sambil bgosip.. ==' [mmg mslh tol kaki gossip mcm ktorg nii~ pntg ada ms tluang je, ada je 'ilmu' yg nk d kongsi.. hahaha..]

Dlm kol 10 gak le org anto deme b'3 ke campus. Pastu tros lik umh. Wpon agk penat sbb dari pagi xhenti2 wat keje, tp rase sgt seronok lepak ramai2 coz ktorg dah lame xwat xtvt leisure (tak formal) IKRAM same2. :) Dgn perasaan happy n perot kenyang, org pon masok tdo le kol 11pm.

TO BE CONTINUED...

CHIEF

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE