TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

18.9.11

BICARA SPLIT PERSONALITY

Shaz [S]: Weh Wani.. Ce tgk Shazwani tuu.. Asik nengis je keje nye..
Wani [W]: Ha'ah kan.. Dah 2,3 ri dok nangis xbenti..
S: Ntah dia tuu.. Org tgk sejak balik dpd makan malam ri tu yg dia asik nangis.
W: Mkn mlm dgn sape?? Pe yg tjadi sbnr nye?
S: Mkn mlm dgn bliaw le.. Sape lg.. Ne le org tau pe yg jadi..
W: Kne siasat nii..

~pergilah mereka2 itu utk menyiasat.. dah ala2 CSI gituu.. mereka tdengar butiran ini tatkala doa d hujung solat Shazwani~

"Ya Allah.. Ssungguh nye sgt berat ujian Mu buat diriku. Kau hadirkan bliaw dlm idopku agar diriku berubah. Dlm masa yg sama, Kau ajar aku utk bbuat kebaikan. Kau lantik aku menjadi perantara hbgn bliaw n dia. Byk kali cuba ku lupakan bliaw, tp Kau tetap rapatkan diriku dgn bliaw. Kau adalah segala Maha Perancang lg Maha Mengetahui. Kau tahu ape yg Kau buat ini adalah terbaek utk hamba Mu ini.. Aku mohon Kau lindungiku dpd segala kekusutan n kecelaruan. Aku ingin mereka disatukan dlm keadaan aman tanpa ada sdkt pon rase tcalar d aty ku. Hanya Kau yg Maha Memaafkan diriku. Hanya Kau yg Maha Mendengar segala bisikan aty ku. Akan ku patuhi segala susun atur perancangan Mu buat diriku. Andai bliaw bukan milikku, akan ku melangkah jauh dpd bliaw. Akn aku ikhlaskan diri mbantu bliaw n dia menuju jalan bahagia itu.. Ameen~"

W: Weh Shaz.. Org dah tau le npe nye Shazwani tu asik nangis..
S: Haa.. Npe nye?? Awk ni kalo bab gossip, laju je kan??
W: Mesty la.. Nk tau x??
S: Mesty le nk tau.. Ce cter.. Ce cter..
W: Bliaw suh Shazwani jadi perantara hbgn bliaw n dia.
S: Shazwani sanggupkah??
W: Shazwani redha. Dia kata tu ujian Allah kat dia.
S: Cian nye dia. Tabah tol kan..?
W: Shazwani tu jenis suke jaga aty sume org. Biar diri dia sndri terluka xpe.
S: Woiisyyy.. Xkan smpi cmtu skali..?
W: Tol la.. Shazwani dah byk lepaskan utk ada bakal suami sbb xnak org lain mderita.
S: Kalo cmtu, smpi ble nye Shazwani nk dapat jodoh??
W: Ntah le.. Tp rase nye, Shazwani mmg redha n pasrah dgn takdir Allah.
S: Haishh.. Ble lah agak nye Shazwani akn mdapat ape yg diinginkan?
W: Org harap Shazwani yakin yg janji Allah adalah pasti!!
S: Insya'Allah.. Jom kte same2 doakan Shazwani.
W: Ameen~

Shazwani~
Kmu tahu cmne kmu nak hadapi idop tnpa bliaw d cc kmu lg. Kmu kne tabah. Kmu kne slalu bersangka baik kpd bliaw n dia. Kmu ikhlaskan diri agar sgale usaha n pertolongan yg kmu berikan utk mereka diberkati Allah dunia & akhirat.

CHIEF

4 comments:

  1. wahai kak shaz,wani dan shazwani.. don't cry2.. take your time to be calm. Saya x tau apa yg sdg berlaku but always remember, everything that happen in our life.. always remember- (albaqarah : 216)

    ReplyDelete
  2. THANK U CIK DINAH~ REALLY APPRECIATE UR CONCERN!! I LUV U~

    Surah Al-Baqarah Ayat 216 :
    “Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.”

    ReplyDelete
  3. akak..saya harap akan sentiasa tabah sebab akak yang saya kenal bukan seorang yang mudah menyerah dan bukan seorang yang lamah..walaupun mungkin akak xdapat bersama dengan bliaw tapi dalam hati bliaw dan hati kami adik2 akak akan sentiasa terpahat nama SHAZWANI sebagai kakak kami...

    ReplyDelete
  4. WAH KO TUAN.. KALO WAT AYT2 SYAHDU, MMG SERAH KAT KO KAN..?? HEHEHE.. LAX SUDAA.. SUME NYE OK.. :) SANGKYU~

    ReplyDelete

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE