TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

28.8.09

Wani...

Hmm... Actually, mende ni or shud I say thoughts ni suddenly come to mind. Org ni pelik skit.. Kdg2 org leh jd smpi 3 character dlm 1 masa.. Mesti xpcy kan?? Betol.. Org leh jd SHAZWANI (SW).. Org leh jd WANI BAD (WB).. Org leh jd WANI GOOD (WG).. All at the same time.. Nk tau kisah nye?? Hmm.. Ini citer nye..

SITUASI 1 : P beli belah
Org ni jenis yg suke ckp sorg diri. Spjg jalan if org jln sorg2, org mesty nk bkomunikasi dgn diri sndri.. Tp bl ada org lain teman org, xde lak org nk ckp dgn org tu.. Pelik kan?? Org ni lak, kalo p shopping, biasenye jarang pakai spects. Unless org p shopping tu, direct lps class or smtg, then I'll where my spects.. So, occassionally, I will bump into people that I cudn't recognize, but they cud recognize me.. Hahaha.. So, definitely la org yg I bumped into tu akan senyum kat org.
SW : [Tercengang jap... Dak ni senyum kat aku ke dia senyum kat org lain??]
WB : [Lu pehal dok senyum2?? Ada hutang ka?? Muke pon gua xpernah tgk, ada aty nk senyum2.. Blasah kang!!]
WG : [Senyum gak.. Dlm keadaan serba salah.. Sape dak tu ye?? Mati la, cmne aku leh lupe lak sape dia ye..?? Cpt.. Igt smule..]

SITUASI 2 : Tempat-tempat sesak
Biasenye kalo p tempat sesak2 ni, mcm supermarket ke, pasar malam ke, ne2 je la tempat yg boleh dikatakan mcm leh bsentuh bahu, org agk kureng suke skit.. Especially dlm keadn H1N1 ni.. Hahaha.. Bkn pe, rimas la. Pegang sana, sentuh sini.. Ishh!! Xsuke xsuke xsuke (Wahh.. Mcm iklan cat kat TV la lak..) Pastu ada lak yg tb2 je, tgopoh-gapah, langgar org. Pastu tak minta maaf..
SW : Woi!! Xnampak org ke?? Skit punya besar la aku ni, pon xnmpk gak?? Jln tutup mata pe??
WB : Pe lg Wani, dah ada depan mata tuu.. Blasah la.. Ni le peluang nk tunjuk MAFIA!!
WG : Wani, jgn nak wat kecoh dpn org ramai. Org tu xsengaja la. Dah le, lupekan je la.. Small matter je..

SITUASI 3 : Kawan menagih simpati
Org ni xde le kaya menggunung or papa mendatar.. Tp org leh la survive dlm dunia yg serba perlukan duit ni.. Ada gak kalangan kwn2 org yg org tgk serba kekurangan. Kdg2 terbit keinsafan d aty org. Bersyukur nye org dlahirkan ke dunia serba cukup. So, dlm hidup bmasyarakat ni, xkan la bl org lain minta tlg, kte wat xtau je. Mesty la tlg. Tp kdg2 kwn org tu, sj je nk 'pijak2' org. Sbb dia tau, stp kali dia minta tlg kat org, org mesty xpernah kata "TAK"..
SW : Leh je nk tlg. Tlg pe ye?? Kalo org tdaya nak tlg, org leh je tlg. Tp org xjanji le dpt tlg ke x.. Bgantung kpd pe jns ptlgn yg dperlukan..
WB : Hekeleh.. Dia ni lg.. Xde org ln ke yg nk minta tlg?? Pe, igt aku ni Jabatan Kebajikan Masyarakat pe?? Igt bapak aku ni cop kepala raja (Cetak duit la..) ke??
WG : Ala Wani. Skrg ko tlg dia, nnt dia tlg ko. Cian kat dia.. Kte ni kan sesama Islam. Xbaik biar dia dlm kesusahan. Kalo xdpt tlg zahir pon, cukup la skdar nasihat.

SITUASI 4 : Peewiiitt.. Assalamualaikum..
Haa.. Ni mmg dah jd trend dak2 zaman skrg. Suke bebenor suit ank2 dara org yg jln dpn dorg. Xtau manners langsung!! Xpaham tol!! Dah le suke kaco ank dara org, siap bg salam lak tu. Pastu if salam tu tak berjawab, katanye DOSA.. If dijawab lak, katanye GATAL.. Sabo je la.. Tp yg plg best tu, org yg sebesar2 mak gajah ni pon dorg ada aty nk suit.. Buta pe!! Lain le kalo kwn2 org yg comel lotey tu..
SW : Ish dak2 ni.. Suit2 konon.. (Sepak kang!!) Woi!! Pernah makan sup terompah x??
WB : Pe lg Wani. Mulakan la misi. Sepak tera je dak2 tu.. Dak2 hingusan.. Xknl mana tua mana mude tol.. Ganyang je dorg. Amik cili padi tu haa..
WG : Ala Wani. Bia je la. Dah nama pon budak2. Mmg la cmtu. Tu cara dorg enjoy. Yg penting dorg xkaco ko.

So now, u get what I mean?? I can be those 3 people at the same time. Hahaha.. Mmg mcm ridiculous.. But it's true.. Ni bkn case split personality ke pe ke.. It just exist in me. Sometimes if org xpuas aty, org akn tenung mata org yg org tgh mrh tuu.. Tu kre tahap 1 la.. Kalo masuk tahap 5 (wah, macam suis kipas lak ada speed smpi 5), mmg naik le tgn ke kaki ke.. Bahaya tol org ni kan?? Tp xpele, anyone anywhere anytime can judge me. Org xkisah. Coz ur judgements xakn effect my beautiful life..

CHIEF

2 comments:

  1. So, krenye 3-3 ni jd at once ke? ke 1 by 1.. huhu..

    ReplyDelete
  2. ALA.. CTENYE LBH KURG MCM CTE KAK, ANGEL N DEVIL LA.. LBH KRG CMTU LA.. CNI BISIK, SNA BISIK.. HAHAHA..

    ReplyDelete

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE