TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

8.9.09

MAFIA

Pernah dgr x perkataan MAFIA?? Haa.. Mcm ala2 kumpulan yg mggerunkan kan?? Ye la, if mafia ni kan suke maen tembak2, bunuh2, duit2.. Tp mafia ni x.. Nk tau mafia ne?? MAFIA UiTMPP..

MAFIA UiTMPP ni consists of 6 girls --> 6 ENGINE ANGELS.. 5 electrical, 1 mechanical.
CHIEF : Shazwani EE
SECRETARY : Saliana EM
TREASURER : Irmahani EE
INTERNATIONAL EXEC: Haslina EE
FAMILY PLANNING EXEC: Masniza EE
PUBLIC RELATION EXEC: Zahanim EE

Haa.. Ni le geng MAFIA UiTMPP.. Dorg ni xde le ganas ke pe ke.. Cume nye, time batch dorg dip dulu, dorg ala2 otai gitu!! Leh x, dorg maen rebut2 dgn senior ms naek bas?? Mmg xleh blah tol dorg ni.. Nk tau x cmne dorg leh knl??

Cmni cternye.. Shaz, Irma, Ina n Mas dok 1 umah masa part 1 dip dulu. Pastu, dak umah dorg ada 1org dak Mechy. Dak Mechy ni le yg knl kan dorg kpd Sal. Sal lak bkawan baik dgn Anim masa tu coz dorg sm2 Pra-Sains d Kole Pilah dulu.. Bl dah lama2 kwn, dorg pon jadi kamcheng!!

Fakta ttg MAFIA UiTMPP
1. Dorg sume dak2 Pra-Sains dr Kampus Cawangan.
2. Stp pagi dorg nak p clas, mesty bkumpul dulu, pastu grak tgu bas UiTM kat dpn SIRIM same2 (Part 1).
3. Time lik class esp ri Jum tghri, dorg org yg 1st akn brebut naek bas nk lik Mutiara. [Bknnye nk kasi pluang kat dak2 laki.. Jahat tol!!]
4. 2 org jadi ahli PBSM, 4 lagi ahli KESATRIA.
5. Semua pon ahli IKRAM
6. Suke lepak surau time break [Tuu je tmpt yg ada ms cmpus Pmtg Pasir dulu.. Xdpt hidayah nk p dok library lg..]

Skrg baru nak mule story sket ttg dorg ni.. To tell d truth, I am a part of the team.. Wee~~

Org actually xbyk ckp sgt ms 1st month masuk dip dulu. Ye la, xknl sgt. Wpon org n Ina (sebilik) pernah kat Jengka ms Pra, tp xknl pon. Pastu Irma n K.Mas lak 1bilik. Irma dari Pra Sarawak. K.Mas sm dgn ktorg Pra Jengka. Sal n Anim Pra Pilah.

Sonox sbnrnye jd ktorg ni.. Mcm2 cter ktorg ada. Smpi je kol 11mlm, mule la "mesy agung wanita UMNO" ktorg.. Hahha.. Sesi merepek yg bukan2. Tu mmg dah jadi trend ktorg smpi le ktorg masuk Degree.

Wpon ktorg jarang dpt dok skali (kcli org, Ina n Irma), tp ktorg mmg sgt rapat. Mcm2 tragedi n kisah happy yg ktorg harungi bsama. Ktorg mmg la xpernah lari dpd gado2, masam2 muke, xbckap dlm tmpoh yg agk lama.. [Yg slalu create prob ni, dak name Shazwani tu laa..] Tp tu sume tak mjadi halangan dlm psahabatan ktorg.

Psahabatan ktorg berlandaskan kesetiaan n kerana Allah.. Ktorg sanggup menerima sbrg dugaan, andai itulah ujian Allah kat ktorg. Dah lame dah ktorg bkawan. Masuk tahun ni dah 7 tahun.

Nk kenal dak2 MAFIA UiTMPP dgn lebih mdlm?? Hmm.. Let's try 2 get all the pieces of their life..

SAL - Dak Batu Pahat, Johor. Ada 6 beradik. Dia yg ke3. She's a super study hard person. Scorer Mechy since Dip lg. Trus dpt 1st Class Honours ms Deg. She's my best friend. Skrg dia jd tutor smbil smbung Masters d UTHM. Tak lama lg dia nak bertunang dgn buah aty ksygn dia Huzaifah. Org tmpang bahagia dgn good news dorg.

IRMA - Dak ni kecik comel je. Xbyk ckp sgt. Kdg2 dia brade d alam dia sndri. Dak Ipoh, Perak ni ada 3 bradik. Dia yg tengah. Dia ada byk keinginan. Ada yg tlh tcapai, ada yg lom. Tp dia kuat berusaha. Dia tak cpt marah, penyabar org nye. Skrg ni dia dah grad Deg n keje sbg RA d UiTM Malaysia Shah Alam.

KAK MAS - 1-1nye KAKAK dlm geng mafia. Asal dari Kota Bharu, Kelantan. Ni Kak Long dpd 10 bradik. Sgt ramai kot. Meriah time2 raye. Dia ni senyap gak, tp dlm senyap2 ada time2 dia hyper. Time tu, kuar le idea2 'bernas' dia. Dia pon dah grad. Skrg dok keje sbg RO n skaligus smbung Masters d USM Transksrian, Nibong Tebal, Penang. Alhamdulillah, Kak Mas dah bertunang dgn insan tsyg nye 14hb Ogos 2009. Insya'Allah good news bakal menjelma xlama lg.

INA - Ni le 1-1nye geng mafia yg sgt "byk mulut". Kalo dia bckp, susah le nk benti nye. Dak Teluk Intan, Perak ni berasal dr Tawau, Sabah sbnrnye. Dia ni 1 je sape pon xleh nak kalahkan dia.. Dlm acara kuak lentang (tido). Mmg expert laa.. Dia ada 5 bradik. Dia ni ada kembar. Dlm geng ktorg, dia plg mude (kalo ikt susunan tarikh lahir la..) Dia dalam mode TERAMAT BAHAGIA skrg ni. Sbb nye, 26 September 2009 dia akn meninggalkan zaman bujang nye.. Psgnnye Hafizuddin akn mengambil alih tugas keluarganye utk jg dia. Alhamdulillah.. Insya'Allah, sume nye akn smpurna.

ANIM - Dia ni pemandu jet pisang (Kereta Kelisa kuning hitam) berjaya. Berasal dr Segamat, Johor dan mempunyai 3 beradik. Dia ank tengah. Dia jarang2 cakap. Tp kalo dah ada topic, dah xreti2 nak stop. Ada je dia nk goreng nye. Dia masih menuntut d UiTM Malaysia Shah Alam. Bakal grad sem ni.

Istimewa buat..
Sal, Irma, Kak Mas, Ina, Anim..

Dah lama kte knl, kan?? Tp rase mcm baru je kte jumpe. Kte knl ms umo kte beranjak dr alam kanak2 ke alam remaja ke alam dewasa. Mentaliti kte btambah matured every single day of our life.

Time org xde smgt, korg la yg byk support org. Korg adalah my 2nd family. Family korg pon org dah knl. Dah pon org anggap mcm family org sndri. Kakak, abg n adik2 korg pon dah mcm siblings org sndri. Sbb org xde tu sume dlm hidup org. So org happy sgt ble dgr cte ttg siblings korg. Mcm2 ada. Byk fi'il.

Org igt lg, kte dulu slalu celebrate b'day sm2. Siap wat majlis kecil2an utk kte2 je. Smtimes kte wat party kecik2. Mmg sgt best time2 cmtu.

Tp skrg, sume tu dah xleh nk wat. Msg2 dah bw haluan msg2. Ntah ble ntah kte leh celebrate b'days sm2 lg, kua mkn sm2, p picnic sm2, p shopg sm2, p kua jln2 sm2.. Org really rindu masa2 kte bsama. Org tak mungkin ada pluang lg utk dpt kwn2 mcm korg. Org gak xmungkin ada chance lg nk bmesra2 dgn korg. Lps ni, sume msg2 ada komitmen sendiri.

Namun, gmbr2 yg pernah kte ambil sm2 akn mjadi kenangan org smpi bl2. Memori2 bsama korg xakn skali pon luput dr aty org. Wpon maybe 1 ri nnt, kte dah tak btegur sape, atau kte dah dlupekan n mlupekan, org yakin yg stp coretan indah kte akn terlipat kemas d kotak aty org.

Selama kte knl, org tau yg org mmg pernah melukakan aty korg, mbuat korg sedih, n mcm2 lg. Org gak tau org bkn shbt sjati yg korg cari2. Org jarang bsama korg. Tp korg sntsa ada utk org.

Pe2 pun, org nk korg tau 1 mende ni.. Wpon sikap org ni pelik n mnyusahkan skit, tp psahabatan org pd korg adlh seikhlas yg org leh beri. Ssungguhnye spjg psahabatan kte, tiada kepura2an yg org berikan. Tpulang le korg nk pcy ke x..

Hanya Allah je yg tau btapa syg nye org kat korg. Korg la kakak, adik, sahabat, teman, kawan n sgala2nye dlm hidup org.. Maybe org xpernah btau ni sume kat korg. Xkisah le slame ni pe korg pny tanggapan kat org. Org redha. Mmg org layak pon dberi tanggapan buruk2 dgn sikap org yg mcm ni.

Xpela, org pon hidup d dunia ni hanya skali je. X perlu la nak smpan2 dlm aty. Let the bygone be bygone. Org nk truskan hidup n berharap agr memori kte bkekalan ke akhir hayat.

Namun, andai takdir menetapkan nokhtah pd psahabatan kte dlm ms tdekat ni, org pasrah. Org nk MINTA MAAF ats sume kesalahan org pd korg n org nak ucap TERIMA KASIH krn sudi mjadi kawan org.

Yang ikhlas merindu..
Shaz


Terima kasih untuk segala2nye geng MAFIA UiTMPP!! My love 4 all of you will never end with a full-stop. It's a never-ending love.

CHIEF

2 comments:

  1. kite maafkan..
    kite pun nk mntk maaf gak sbb prnh melukakn hati n prasaan korg sume secara langsung atau x langsung..
    thnx sume sbb sudi jadi kwn kite..
    syg awak sume, rindu awak sume.. =)

    ReplyDelete

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE