TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

13.9.09

MARAH

Org pon xtau le.. Npe if org pk ttg SOMEONE ni, org mesty marah sgt2!!

Nk kata dia dah wat salah kat org --> Mcm ada gak
Nk kata dia mmg wat salah kat org --> Mmg pon!!
Nk kata dia tak wat salah kat org --> Tipu la tuu..
Nk kata dia wat2 tak wat salah kat org --> Sgt tserlah jelas n nyata

Ishh!!! Sakit tol aty org nii.. Org pon dah xtau nk wat cmne. Leh x ri tu dia wat "lawak" xley blah.. Cmni sbnrnye..

Ni 1 scene kat 1 tmpt yg agk rmi makhluk time2 kemuncak.. Org tau kewujudan dia d row blakang org. Tp org wat xtau je la.. Ye la, dah org mmg sah2 dok tcongok kat situ, sikit pon dia tak dtg sape. Ni nk suh org lak p tegur dia?? Mmg tak laa!! Mampos tak layan..

Pastu, tgh2 org dok men comp, tb2 ada msg masuk.. Tpapar la nama misteri yg org kasi kat dia dlm phonebook org "MY ****** **********". Org bace je la.. Then org just letak hp. N org sgt pasti yg dia nmpk tindakan org tu. Org siap geleng2 pala lg. Bengang pny pasal. Nk tau pasai pa? Ne x nye, stp msg org xprnh dia bls, ni nk expect org balas?? Issshhhh!! Geram tol laa.. Ms tu org dah siap mlangut2 tgk ceiling sume2. Then org tunduk.. Mcm nak nangis pon ada. Bkn pe, tak smpi aty tak balas msg dia. Tapi d aty org still mcm xnak balas msg dia. Then org pk2.. Mcm xrasional je. Xyah le nak jd mcm dak2 kecik. Xyah le nk jd mcm dia. Xyah lah org nk pulangkan paku buah keras. So org pon balas la msg dia smule. Kalo time tu leh nangis, org dah nangis dah. Tp keadaan psekitaran tak mgizinkan.

Ye la, pk pe dia wat kat org n still org nk baek2 dgn dia, mmg mcm tak bbaloi. Tp, bl org pk2 balik, sume kenangan ktorg bsm, sume memori ktorg bsm, org tak tgamak wat cmtu.

Wpon mende nye jd omost 1 month dah, tp parut nye kat aty org ni mmg tak akn pulih. Is just like dia dah tak sudi nak msg apatah lg nak ckp dgn org. Since dia dah ada *******.

Xpela.. Biar org je la trus bsabar dgn karenah dia. Biar org je la yg sntsa fhm diri dia. Biar org je la yg slalu mengalah. Biar je la org yg stp detik mkn aty. Biar je la org yg hari2 pk ttg diri dia.

ATY..
Sabar ye.. Org tau ATY sgt tabah. ATY kne kuat ye. Sbb org dah tak kuat dah nak btahan. Org dah tak sgup dplakukan cmni. Tp org tau yg ATY tak pernah putus asa utk bg org kekuatan. Org respect sgt kat ATY. Wpon ATY sntsa tluke dgn plakuan ramai org, tp ATY xpernah give up hope. ATY sntsa kasi org smgt nk truskan hidup. Kdg2 org t'pk gak, ne le ATY dpt kekuatn yg cenggitu..?? Tp kan ATY, ATY rase org dpt btahan lame mane lg??
Org stp kali tgk muke dia pon org dah nak nangis sbb kenang pe yg dia wat kat org. Tp ATY stil maintain je. ATY xpernah kasi org lupe kat dia. Sbb ATY tau yg dh byk kenangan indah org dah cipta dgn dia. ATY tak pernah pon jemu pujuk org stp kali org nangis. ATY slalu boost up my feelings. Tnpa ATY, org tak rase yg org akn dpt bdiri teguh cenggini.
ATY, org syg sgt kat ATY. Wpon dia tak syg kat org, tp ATY slalu ckp yg suatu ri nnt dia akn dtg smule kat org. Bl org ty kat ATY, ATY suh org sabar. Sbb bkn sng nak jd sng n bkn susah nk jd susah. ATY, tnpa ATY org akn jatuh. Tnpa ATY org akn hanyut.


Wpon org still tgh marah kat dia, tp aty org suh org maafkan dia. Baeklah, ats dasar psahabatan n psaudaraan sesama Islam, org dgn keikhlasan aty mmaafkan dia.

CHIEF

2 comments:

  1. lek a akak- saya lagi ramai gurlfren, tapi ok je mesej ngan akak- hehe- salam pi RFC

    ReplyDelete
  2. AMIN.. SSGUHNYE LE NI BKN DTUJUKAN KPD AWK.. ADOIYAII.. HUHUHU... NIWAY, C U IN RFC.. OOPPSSS SILAP.. WAIT 4 ME, I'L GO PICK U UP.. WEE~~

    ReplyDelete

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE