TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

1.6.11

DARAH YG SAMAKAH YG MENGALIR?

Astaghfirullah~ Hny itu je yg mampu org lafazkan.. Terkejut.. Sgt terkejut!!

Org tkejut bl mdpt pkhabaran yg ttg sorg kenalan ni. Famly nye dianiaya oleh famly kandung sndri. Mesty x phm kan pe org cter nii?? Mcm kel je bunyi.. Ok la.. Meh org cter dr mula..

Kenalan org ni, ayh nye ada 6 bradik. Ayh nye yg tua. Adk bongsu ayh nye tu, ley lak p jmpa bomoh bagai utk kasi kat Pak Ngah nye!! Dah le Pak Ngah tu le slame ni dok support dr Along smpi le ke Achu (Pak Su kenalan org tu laa), alih2 smpi aty Pak Su dia wat cmtu kat Pak Ngah dia. Mak Lang dia pon same gak!! Same2 je la dok p jmpa bomoh tu, bomoh ni, nak musnahkan kehidupan Pak Ngah nye.

Haishh~ ==' Org yg dgr dpd kenalan org tu.. Sgt besar ujian Allah kat famly dia. Wpon mende tu xkne kat famly dia, tp kne pd famly Pak Ngah nye pon dah bagai mguris aty n prasaan dia. Dia sgt tertekan. Omost ri2 dia ngadu nasib kat org.

Dia risau le gak mende tu akn dibuat kpd famly dia lak. Ye le, org yg cmtu, yg dh xde pedoman idop, sgup wat pe je!! Janji hajat dorg tcapai.. Org sgt le bsedey aty utk dia. Xtau le cmne nk nolong nye.

Tp pe org ley ckp kat dia is dat byk2kan lah berdoa kpd Allah agr Pak Su n Mak Lang dia diberi hidayah n petunjuk utk pulang ke pangkal jalan. Jgn lah tsesat lebey jauh. Nnt takot mati dlm kufur.. :'(

Spjg pkenalan org dgn kenalan org tu, org tau le sdkt sbyk aty budi dia. Dia ni xdele perfect sgt mcm sstgh muslimah lain, tp dia sdg berusaha ke arah kebaikan.. Alhamdulillah~ Parents dia pon org baik2. Mmg le Raihan ada nyanyi "Iman xdpt diwarisi, dari sorg ayh yg btaqwa.." So dats y la Pak Su n Mak Lang dia pon xdele mcm ayh n Pak Ngah dia.

Tp nye, itulah.. Allah mmg nk uji ayh dia n Pak Su dia kot.. Dia hadirkan ahli kuarga sndri utk mjatuhkan Pak Ngah dia. Mmg unexpected kan?? =='

Org pon ttanya2 gak.. Darah yg samakah yg mengalir dlm tubuh ayh, Pak Ngah, Mak Lang n Pak Su nye?? Ikut logic nye, mmg dorg sedare kandung.. Tp ikut fakta, lu pk la sndri.. =='

Cian tol kat kenalan org yg sorg tu kan.. Pe2 pon, org harap awk tabah menghadapi segala ujian Allah ini. Be strong 4 ur family. If u fall, they'll fall with u. Trust in Allah coz Allah had alwiz trusted in u. Allah gak menguji sekadar yg awk ley pikul je. Allah tak kasi yg lebey2 berat nye.. Tabahkan aty ye kenalan ku~ Semoga Allah sentiasa bersama awk~ Ameen~~

CHIEF

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE