TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

13.8.11

13 RAMADHAN 1432H

SABTU!! keje~ ==' Iye.. Smemang nye itulah hakikat yg tpaksa org alami ri ni. Alahaii.. Keje la lak.. Npe kne keje ri Sabtu time bln pose nii.. Tau x org nk siapkan kuih raye d umh tuu!!! Adoii~ So, tpaksa la org lupakan hasrat suci lg murni org itu.. FINE!!

Dah le mai keje ri ni mcm pe je.. Dgn Big Boss xmai, small boss pon xmai, Ms.Ang cuti, K.Anis n Heng p SP, K.Izan halfday. Ya Rabbi~ Tgal le org, Cik Za, Snow, Antony [p dok QA] n K.Mala. Nk wat pe je la dlm R&D ni time2 xde makhluk besor2 yg ln?? Mati kutu kot!!

P IQC pastu pth lik mai R&D.. Cmtu le org wat bbrapa kali ri ni.. Sbb xde keje pny pasal. Seolah2 mcm p exercise lak.. ==' Finally, org jmpa keje yg ley dikatakan bmanfaat gak le dpd dok brangan je kan.. Org bjaye habiskan senaskhah ILUVISLAM. Hehehe~ Pastu org maen game yg ada dlm comp ni.. Kre nye pas ni, xde sape dah ley tandingi kehebatan org main games d comp opis nii..

Bkn stakat org, Cik Za pon dok meenghitung jam nak lik umh. Rase mcm jam tu lmbt lak jalan nye. Adoii~ Lg 5 minit nk waktu balik, ktorg sume dah bsiap sedia. Bunyi je bell, lampu tros padam!! Gelap gulita~ ^_^

Org bkn pe pon, sbb excited sgt nk lik nye coz org ada iftar dgn dak2 IKRAM. Suke3~ Ktorg dah plan utk jmpe d LS kol 5.30pm sblm rmai2 btolak ke RFC. :) So org pon memecut dgn kelajuan yg hiway dah tetapkan smpi le ke campus. Dgn slmt nye org tb, tros org angkut beg2 penting utk d bawa ke surau. Sbb xkan le org nk pki baju keje lak p RFC.

~destinasi idaman kami~

Smpi je d Loading Bay, 1st yg org nmpk ialah Syafiq A. :) Dia mule2 nmpk org tp xcam, pastu dia mcm pndg smule n wat malu2. Adoii~ ==' Org pon menuju ke LS sbb kata Tuan dorg lps bjemaah akn bkumpul dah. So, ms org jejakkan je kaki d LS, familiar faces dah ada tpacak d sna. :P [adik2 org ni, kalo bab mkn, mmg pantas n tangkas n tuntas n ulat beluncas~ hak3~]

Org tros nek surau tgkt 1 utk salin baju n solat Asar. Dah siap2 sume, org pon turun le LS. Ms org turun tangga tu, org nmpk ada 2 group sdg berbaris [ala2 perbarisan utk kawad Hari Kebangsaan gituu~] d LS tu. Xdele org hirau sgt. Pastu org tnmpk dak2 yg dok handle 'perbarisan' tu, dak2 yg mmg org knl. Kimi, Ash n Iman!! [dlm aty: OMG!! dun tell me dat these majority is gonna join our trip.. i'll faint anytime..]

~perbarisan kawad kaki siswi~

~perbarisan tunjuk prasaan siswa~

I approached Faris n asked "Ni sume nk join p RFC ke??" Sepantas kilat "Ye, sume akn pergi". Pastu ktorg msg2 dah wat muke pelik spastik. :P Nk tau x npe org ty mcm tkagum, tkedu, tpranjat, tkejut tuu?? Sbb nye yg bkumpul d ctu lebey krg 70 org laa.. Ce bygkn!! I was only expecting 30-40 people spt yg dah reply kpd invitation d FB. Mujo org xpgsan je..

Pastu Kimi tlg agih2kan kenderaan n made sure yg SISWI sume nek keta. Xde sorg pon dibenarkan nek motor. So dlm keadaan tak cukup kenderaan tu, siswa tpaksa nek motor. Org sgt le risau dak2 ni motor. Dah le ms tu hujan dah dok turun. [aty kakak mane le xriso kalo dibiar adk2 nye nek motor dlm ujan.. mcm2 bmain d minda n aty jd tak tenteram.. tp cume ley bdoa agr Allah lindungi deme dpd sbrg musibah~]

I had d liberty 2 choose my carmates [or only me using dis term.. "carmates".. dun worry, mmg xde dlm dict pon. i made it up.. hahaha..] I took in Fatihah, Fadhilah, Sura & Mimie. D rest of them, Kimi bahagikan ke dlm 7 lg keta. Boys lak p sbyk 14 buah motor. Tp ada gak yg boys drive keta utk girls. :) Faris, Ash, Syafiq, Yasyri, Iman & Adie. Waina drive gak.

Lps je amik dak2 ni, org tros beredar coz org nk p amik buah aty org lak.. Enche Muhammad Danish Quthni~ ^_^ Yup!! Ini serious~ Org mmg dah minta izin kat Nunum n Abg Bad utk bawa dia kua mkn ri ni.. Yay!! So smpi je d TAT, org parking keta bwh pokok mangga tu. Takot2 Danish nmpk dak2 ni dlm keta, n tak nak ikot lak. :P Org p kot tepi, dia dah tgu siap kat lua pintu. Org kt je JOM, tros grak dia. Smpi lupe dah nk salam dgn Ba. Botol air n pampers dia pon dia tgal. Pny le excited dak kecik sorg nii.. Alahaiii~

Spjg dlm keta dia diam je. Malu le konon tu.. :P [ni mmg sbiji perangai mcm mami dia.. pemalu~ muahahha] Teha plg byk borak dlm keta. Ade je cter yg dia bw kua. Hehehe.. Dlm kol 6.45 ktorg smpi RFC. Igtkan deme yg lain dah ada le sbiji 2, tp sorg pon xde. So tgu pny tgu, 10minit kmudian geng2 motor smpi. Sume!! Perggghhh~ Pastu Faris n diikuti yg lain nye. Yg plg last smpi was keta Iman. Nk tau pasai pa?? Keta lain amik kiri menuju Sbrg Jya masa kat Pmtg Janggus, tp deme amik kanan menuju Kulim. Plg hebat!! SASPEK laaa!!! Mujo deme smpi gak akhir nye.. Alhamdulillah~

So dlm keadaan genting cmtu [ye laa.. asal booking kan utk 50 org je, ni skali dtg 88 org.. mau tak genting nye??], kami tpksa nego dgn kakak boss rfc itu. Wpon set nasi tu dah xde, kami order chicken yg kami slalu mkn tu laa.. Sbb ktorg2 ni mmg dah prnh mkn, so ktorg xdele kisah sgt kalo nk mkn nye. Yg pntg adk2 lain enjoy. :)

~salah 1 juadah yg tersedia~

Pny le riuh dak2 ni mkn. Ada yg minum air skit, pastu tros p solat dulu. Ada yg bantai mkn smpi kenyang baru p solat. Ada yg xdpt mknan smpi dah kol 8 gak le.. Ada yg xmakan2 n xsolat2 lg smpi org sndri yg halau suh p solat. Mcm2 tol la adk2 org nii... =='

~pulun adik2 ku pulun~

Org duduk asing dgn Danish kat tmpt pelanggan biase yg dah settle mkn n balik. Coz Danish xnk dok ramai2. Dia rimas kot. So xpele, ktorg dok le asing. Nasman yg dah kenyang stlh habis mkn, dtg dok smbg2 dgn Danish. Pastu tb2, Faris yg bz dok mkn d meja yg ramai2 tu dtg join meja org. [byk nye lahai tmpt dia bpindah~ =='] Ktorg borak2 la. Skali dia cter ttg Hasif. Hasif p taska, pastu masa main2 dia p tolak kawan dia, mau ke jahit kat dahi dak nye tuu.. Pastu d next day kak long nk p minta maaf kat mak dak tu, skali tgk dak tu dah tukar skolah.. Alahaiii~ Ganas nye Hasif.. Mcm Achu dia!!

~Mami suap Danish~

~tuu diaa Achu.. pulun jgn tak pulun~

Adk2 org ni tlebey kreatif nye.. :) Ada je nk wat video la, ucapan raye-merdeka la.. Mcm2 tol idea dorg.. Kre nye, lps mkn sume2, dorg bkumpul rmi2 n wat video scra bjemaah. Siap pgil kakak boss rfc tu lg utk join~ Mujo org tak join. Malu kot!! Ngarot2 je dak2 nii.. Sabor je laa.. Smpi kosong la RFC tu ktorg wat. Tgal ktorg je yg dlm RFC tuu.. Org tlg p byr kat cashier. Skali cashier tu ty "Ni kumpulan yg prnh dtg cni tahun lepas ka?" Org tros tsenyum.. Mmg org dah agk yg pkeje RFC dpt detect. Coz ms last yr ktorg dtg pon, ktorg ada celebrate bday gak. Tahun ni pon same. :)
~inilah family kami~

Alhamdulillah.. Sume nye berakhir dgn penuh gumbira n kekenyangan sgt~ :) Ada le smpt bg spatah 2 kata kat deme.. Org happy sgt2 wpon sambutan dpd adk2 tlbey mgalakkan lak.. Hahaha~ Lps anto Danish lik umah, org anto deme yg lain lik campus. Org lak smpi umh dlm kol 11pm gak le.. :)

Nota Kaki Mafia
Org siyesly kagum dgn sambutan yg diberikan oleh adik2 batch baru nii.. Org rase le, sume yg hadir ri ni adalah sume peserta yg join prog dis sem. Sbb muke sume muke knl2 je.. Wpon ada le bbrpa peserta yg org tak knl. [ye la, org kan tak p psk alma yg serentak dgn tmn ngra.. tu yg xknl tuu..] Niway, kami dak2 lama pernah tegur deme ttg ukhuwah deme yg tak brp ada keserasian mcm kami2 dulu. Mungkin ni le mase nye deme nk tnjuk kat kami yg kata2 kami tu salah! N deme tlah bjaya buktikan yg deme ley wat pe yg kami pernah ada n troskan legasi kelab IKRAM. Org rase terharu sgt dgn iftar kali ni. Wpon xde pengisian mcm iftar2 sblm ni, tp ukhuwah n tali tu nampak sgt mlm nii.. I'm very proud. Deme mmg take siyes mende yg kmi ckp kat deme. Deme anggap sbg cabaran. Alhamdulillah~ Org mewakili sume alumni n senior sgt berharap agr sume yg berlaku spjg sem ini tmasoklah prog tak rasmi ri ni, akn mjadi titik tolak utk IKRAM terus maju wpon d bwh ptadbiran yg berlainan.. Insya'Allah..

CHIEF

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE