TERJEMAHAN AL-QURAN

QURAN TRANSLATION

sToRy Of My LiFe..

How my life goes.. People don't know the process n the flow. People always intend to misjudge me. I just don't understand why.. This is one of the ultimate reasons for me to share this blog with those who really need to get to know me better and would like to see the different view of life. All I have here is just to express what I could, from my experiences and things, people that I love. Looks rather simple, but trust me, it is very tough!! Venture down my words and nurture the good once out and save the undesired once, probably for a second opinion. Enjoy your readings!! CHIEF MAFIA

~ i LiKe ~

MY IKRAM JOURNEY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers

BLIAW IN MY LIFE~

Daisypath Friendship tickers

~ LEAVE UR TRACE ~

I'D LIKE 2 WELCOME EVERYONE 2 MY PAGE!! DO LEAVE UR TRACES HERE~ LUV U LOTS!!

29.6.12

MAJLIS AKAD NIKAH

Spt yg telah dijanjikan, sy akan story-mory skit tentang majlis akad nikah adik kesayangan sy yg dah jadi suami org :) [kakak nye bila lg?? kah kah kah~ = = ']

Sy n Cha bertolak dari Subang dlm kol 8am. Kami ikot North-South Highway, masok DUKE (Duta-Ulu Kelang Exp) sampailah sesat2 kat Batu Caves tu!! [ni lah angkara menggunakan GPS yg hny pandai cari landmarks spt "Wisma Keringat".. = = ' Kami tertipu!!!] Sambil2 drive tu, msg Adik smda akad dah mula ke lom.. Jwpn adik sgt bg sy panic ok!! "Lg 10 minit" Sy siyes dah glabah sbb xtau ktorg ada kat ne time tu. Alhamdulillah dgn izin Allah n kegigihan kami, jumpe gak Kampung Laksamana, Batu Caves kol 9.20am. :)

Rombongan lelaki dah lama dah di Surau Al-Karimiah tu. [maklum laa.. bertolak kol 7.30am.. adoiyaii~] Seronox sgt sy dpt jmp Ibu, Baby, Adik, Angah, Juli n most importantly my beloved bro Along :) Sempat lah juga berbual n bermesra2 dgn adik-bradik yg dah lama sy xjumpa. Rindu sgt2~

Dlm kol 9.30am Tok Kadi nye sampai. Dah siap2 bawa file n surat2 berkaitan. Wat sy lak jd nervous nye ^_^ Then kol 9.40am cmtu, pengantin perempuan n family lak tiba d surau tu. Dah lengkap dah!! Ley mula majlis.
~ menanti penuh debaran~

Ni gak 1 of those weddings yg org pernah p yg ne pengantin nye bertunang cuma beberapa minit je sblm akad nye :) Suuuuuwwwiiiiiiitttt sgt!! ^_^ Org pon nk wat cmtu laa..

~ibu sarungkan cincin pertunangan ke jari aniza~

Ni part yg plg ditunggu2 oleh rata2 org yg dtg majlis akad, ye idak? Mane x nye, nk tgk pengantin lelaki balas lafaz akad tu.. Sekali ke 2kali ke 3kali ke.. Nervous or x?? Jeng3!! Tapi pd majlis ni, ada aksi2 yg agak mencuit aty. Nk tau npe? Bkn Zaki yg gelabah nak lafaz akad tu, tp ayah pengantin perempuan yg asik dok ulang2 lafaz. 1st sbb ayah Aniza x sebut name penuh Zaki, 2nd sbb ayah Aniza tak sebut name penuh Aniza. Comel la pakcik tuu :) Alhamdulillah yg ke-3 tu [tp skali lafaz je oleh Zaki] xde kesilapan dpd kedua2 blah pihak.. Tepat jam 9.57am, Zaki dah menjadi suami kpd Aniza. ^_^ Sy menangis!! [cisss~ sungguh tak malu diriku ini!! = = ' hny insan2 tertentu je yg akn tau npe sy nangis.. ada sebabnye~]
~aku terima nikahnya..~

~sah suami isteri~

~mak & ibu zaki bersama adik2 nye~

~complete set of siblings~

Sementara nak tunggu ke majlis d umah pengantin perempuan, kami lepak2 sambil berbual2 di surau tu dulu. Along pon dok sembang2 dgn family dia. Pastu tukar baju lak. Kaler very light purple. Omost white gak le.. Dlm kol 11.00am kami pon memacu kenderaan masing2 ke umah pengantin perempuan yg tak sampai sepelaung pon. [ecey.. mcm tulis novel la lak~]


~borak2 panjang~

~inilah gambar kami adik-beradik~

Wow!! Sesak kot.. Mane x nye, 2 pengantin skaligus :) ANIZA HIDAYU n KHAIROL ZAKI bersama2 dgn INTAN SAFURA n JEFRY. Dgn pasukan kompang nye lg. MERIAH!!! ^_^

~rombongan Zaki n Jefry~


~sampai sudah pengantin lelaki~

~berseri pengantin perempuan menanti~

~pasangan sweet~

Majlis nye unik sikit. Ms smpi tu, pengantin n people yg kne dok main table tu, ditempatkan di halaman umah jiran for some refreshments [kuih-muih, minuman sikit]. Lps dah bace doa n ucapan dpd wakil family perempuan, pengantin n family kedua2 pengantin dijemput naik ke 'puncak' utk makan beradab. Haa~ special x? Makan beradab nye d roof-top umah pihak pompuan. Unik kan?? :) I like!! 1 kelainan~

~menikmati refreshments~

~makan beradab d puncak~

Dah makan beradab, turun ke tingkat 2 lak ke pelamin. Xde bsanding pon. Cuma bgambar je.. :) Pastu, rombongan pengantin lelaki pon beransur pulanglah ke rumah masing2. Bsusah-payahlah pula kami mengangkut bekas2 hantaran tu. Berat tuu!!! :P

~kami sekeluarga~

~hantaran kepada zaki~

Nanti kte sambung yg di Hulu Langat ye.. :)


CHIEF

No comments:

Post a Comment

WHAT DO U HAVE TO SAY?? ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HAPPY ME

D Sweet Moments Slideshow: Shazzy’s trip from Pulau Penang, Pinang, Malaysia to 9 cities , Kuala Lumpur, Kedah, Georgetown, Batu Ferringhi, Shah Alam, Ipoh, Sungai Petani and Butterworth was created by TripAdvisor. See another Malaysia slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

MY HAPPINESS

MY JOURNEY 4 KNOWLEDGE

EXTENDED GRATITUDE TO AMIN@AWE & KHAIRI NAIRFAN@UDIN FOR SHARING A FEW PHOTOS HERE.. (",)

MY MEMORIEZ

COURTESY OF NURUL AMIN@AWE